Zadruga koja s godinama raste

FOTO Socijalnoj zadruzi Humana Nova stotinjak tisuća kuna za ponovnu uporabu proizvoda

Humana Nova šalje snažnu poruku humanosti iz ovog kutka Lijepe Naše. Njen je rad prepoznat i izvan Međimurske županije, ovaj put od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Danas, u četvrtak, 18. travnja je u Socijalnoj zadruzi Humana Nova u Čakovcu potpisan ugovor između Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Socijalne zadruge Humana Nova Čakovec. Učinili su to upravitelj Humane Nove Ivan Božić i direktor Fonda Dubravko Ponoš.

Ovom činu je nazočio i međimurski župan Matija Posavec koji je istaknuo kako je Humana Nova jedina socijalna zadruga u RH koja zapošljava preko 60% osoba s invaliditetom.

– Drago mi je da je upravo ona u Međimurju, odakle šaljemo snažnu poruku koliko ova sredina drži o skrbi o osobama s invaliditetom, šaljemo odavde poruku humanosti, solidarnosti, socijalnog poduzetništva čemu smo okrenuti i to su vrijednosti koje mi živimo u Međimurju i zato mi je drago što nas je prepoznao Fond, no te osobe imaju podršku i Međimurske županije te svih općina i gradova.

Kako je istaknuto, ugovori se odnose na natječaj za ponovnu uporabu proizvoda koji je objavio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a Zadruga se prijavila na navedeni natječaj s projektom ‘Novi proizvodi od starog tekstila’ i ‘Širenje sakupljanja od vrata do vrata’. Vrijednost projekata je 245.000 kuna, od čega ih Fond sufinancira s 40%, a ostatak su sredstva zadruge.

>> Socijalnoj zadruzi Humana Nova stotinjak tisuća kuna za ponovnu uporabu proizvoda

Božić je istaknuo kako je Humana Nova na tržištu prisutna sedam godina i da iz godine u godinu bilježi veći rast prihoda i zaposlenih pa je to bila prigoda za izraz zadovoljstva. Zadruga zapošljava 28 osoba od čega ih je 19 s invaliditetom, tu su osobe starije životne dobi i nacionalne manjine čime je pokriven priličan dio socijalno osjetljive skupine ljudi, a ima i dosta mlađih koji po Božiću sigurno neće napustiti RH.

– Moram priznati kako je iz dana u dan lijepo gledati napredak svakog od njih – kazao je s ponosom upravitelj. Dubravko Ponoš je istaknuo kako to nije prva suradnja koju Fond ima s Humanom Novom te je istaknuo zadovoljstvo s dosadašnjom i dodao da s njima uspostavljaju suradnju kad god je to moguće. Suradnju uspostavljaju jer od njih dobivaju kvalitetne proizvode, a svjesni su socijalne važnosti njihove djelatnosti.

– Dajemo im ovoga puta oko 100.000 kuna i veselimo se svakoj novoj, budućoj suradnji – istaknuo je direktor Ponoš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije