Vijesti / Društvo
Društvo
NAČELNIK PROTIV Kotoribe ove godine nema na karti BIMEP-a. Razlog je Uskrsni ponedjeljak
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL/Miroslava Novak

bimep bez kotoribe

NAČELNIK PROTIV Kotoribe ove godine nema na karti BIMEP-a. Razlog je Uskrsni ponedjeljak

- Predlagali smo da to bude bilo koji drugi dan osim blagdana, ali nekome to očito nije odgovaralo! - kaže načelnik Ljubomir Grgec

Kao što je poznato, tradicionalna manifestacija Bicklima međimurskim putevima BIMEP 2019. održat će se u ponedjeljak, 22.travnja.

Prije dva dana na Facebook stranici organizatora postavljena je objava u kojoj se navodi da ove godine nema punkta u Kotoribi, već je umjesto toga punkt u Goričanu. Također se sugerira Bimepovcima da zbog toga ne idu prema Kotoribi, nego da se, nakon što prođu Donju Dubravu i Svetu Mariju, vrate prema Donjem Kraljevcu i iz njega odu u Goričan.

Budući da je proteklih godina do Kotoribe znalo biciklirati i do 1500 sudionika ove manifestacije, a otamo startati njih tristotinjak, upitali smo načelnika Općine Kotoriba Ljubomira Grgeca zbog čega ih ove godine nema na karti BIMEP-a.

- Najkraće rečeno, nema nas zbog toga jer se manifestacija održava na Uskrsni ponedjeljak, ustvrdio je Grgec. - Na punktu u Kotoribi svih ovih godina bili su angažirani brojni volonteri, ponajviše članovi naših udruga i smatram da je red da na takav dan budu u krugu svojih obitelji, a ne zauzeti organizacijskim obvezama.

Općina Kotoriba uvijek se odazivala i sudjelovala u ovoj i brojnim drugim manifestacijama, ali mislim da bi organizatori trebali voditi računa o takvim stvarima. Predlagali smo da se BIMEP održi na neki drugi datum, ali očito nekome takav prijedlog nije odgovarao.

Nadam se da će ubuduće biti više sluha za ovakve sugestije, a mi ćemo se i dalje rado uključiti u svaku takvu akciju, samo što u ovakvim specifičnim situacijama očekujemo više razumijevanje za one koji joj daju svoj doprinos bez ikakve naknade. Unatoč svemu tome, BIMEP-u 2019. želim mnogo uspjeha, a svim sudionicima sretan Uskrs. Uvjeren sam da će i Kotoriba slijedeće godine ponovno biti na karti ove manifestacije, zaključio je Grgec.

 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!