U BOJAMA USKRSA

FOTO Vrtići iz Nedelišća napunili uskršnje gnijezdo s 300 pisanica

Mališani iz vrtića Zvončić i Zvjezdica ručno oslikali 300 jaja

Danas (17. travnja) su u središtu Nedelišća mališani iz oba tamošnja vrtića “Zvončić” i “Zvjezdica” sudjelovali u zanimljivoj akciji uoči predstojećih uskršnjih blagdana. Oni su, zajedno sa svojim tetama, ručno oslikali čak 300 jaja koja su dobili zahvaljujući Udruzi uzgajivača malih životinja Općine Nedelišće.

Uz prigodni program kojeg su pripremile sve skupine, pisanice su danas položili u veliko uskršnje gnijezdo postavljeno u centru mjesta. Kako bi sve proteklo u prigodnom blagdanskom ozračju, članice Udruge žena Nedelišće za djecu iz vrtića pripremili su zečiće od komušine, odnosno, po domaći rečeno, luščinja. 

Program koji su pripremili polaznici vrtića pratio je i načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, darujući svaku skupinu čokoladnim jajima.

– Želimo da naša djeca, još od vrtićke dobi, budu uključena u očuvanje svih naših običaja i tradicije. Zbog toga mi je posebno drago što je tako veliki broj mališana sudjelovao u ovoj akciji i što su svojim radovima uljepšali naše mjesto povodom Uskrsa.

Akcija je provedena pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Općine Nedelišće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije