ZANIMLJIV PROJEKT

DJEČJE RADOSTI Mališani iz vrtića ‘Maslačak’ posjetili III. osnovnu školu Čakovec i sudjelovali u projektu ‘Čitajmo svi, veliki i mali’

U projekt su uključeni dječji vrtići, sve osnovne i srednje škole na području grada Čakovca te Učiteljski fakultet, odsjek u Čakovcu.

Maleni ‘Ježići’ i polaznici čakovečkog Dječjeg vrtića Maslačak posjetili su III. Osnovnu školu Čakovec zajedno s tetama Nikolinom Pikl i Robertinom Brica.

Učenici izvannastavne aktivnosti Dječji forum ‘Smješko’ provode projekt ‘Čitajmo svi, veliki i mali’ pod vodstvom vjeroučiteljice Katarine Pahek Čajić.

– Polaznici Dječjeg foruma, zajedno s prvi razredom pripremili su program zbog kojeg im smjeh nije nestajao s lica. Pročitali su im legendu o međimurskoj djevojčici Fijolini koja je svojom dobrotom i nesebičnošću promjenila svijet darivajući siromašne i gladne i od malog mjesta u Međimurju napravila Raj – kažu iz škole.

Nakon čitanja porazgovarali su o djevojčici Fijolini, njezinim osobinama i postupcima.

– Iako su još mali Ježići su odgovarali na pitanja kao pravi školarci i shvatili su važnost pomaganja prijateljima, roditeljima i svima kojima je pomoć potrebna. Na kraju smo se svi zajedno poigrali, podružili i počastili – rekli su organizatori.

Aktivnost je dio projekta ‘Čitajmo svi, veliki i mali’ koji Društvo ‘Naša djeca’ Čakovec provodi na području grada Čakovca od 2014. godine.

U projekt su uključeni dječji vrtići, sve osnovne i srednje škole na području grada Čakovca te Učiteljski fakultet, odsjek u Čakovcu.

Ciljevi projekta su poticanje čitanja od najranije dobi, razvijanje predčitalačkih i čitalačkih vještina, razvoj komunikacijskih vještina, socijalizacija, emocionalni razvoj, razvijanje suradničkih odnosa, poticanje međugeneracijske tolerancije, empatije i volontiranja.

Projekt podržavaju i Grad Čakovec i UNICEF koji ga je uvrstio projekt u nacionalni program Čitaj mi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije