UDRUGA MAXENCA

FOTO Inspirirani dječjom pjesmom u Macincu osvanula predivna instalacija ‘Zeko i potočić’

U udruzi Maxenca uvjereni su da su svojom novom instalacijom uljepšali predblagdanske dane svojim sumještanima, ali i mnogobrojnim slučajnim i namjernim prolaznicima kroz Macinec

Prije samog ulaza u Macinec u parku koji se nalazi u neposrednoj blizini Doma kulture u Macincu članice i članovi udruge Maxenca postavili su instalaciju pod nazivom “Zeko i potočić” inspiriranu poznatom dječjom pjesmicom.

Same pripreme za tu instalaciju trajale su gotovo tjedan dana jer je bilo potrebno nabaviti dosta raznog materijala počev od drvenih dasaka, stabala agacije, šljunka, pijeska, starinskog cigla, lomljenog kamena raznih veličina i težina, drvene bačve, zemlje, raznih boja i još dosta toga.

– Zamisao je bila da se instalira izvor iz kojeg vijuga maleni potok kojem prilaze jeleni i uz koji se nalazi par malih ježića kao što je to i u stvarnosti u nedalekoj macinskoj šumi, te da se postavi natkriveni zdenac u kojem bi se zasadilo cvijeće – kažu.

Nekoliko popodneva u dvorani Doma kulture organizirane su radionice na kojima su članice i članovi udruge ručnim i električnim alatima izrađivali dijelove iz kojih su kasnije nastajale ljestve, jeleni, ježići, hranilica za jelene i sve ostalo potrebno za postavljanje instalacije i ostvarenje zamisli.  

Kreativnost, upornost i strpljivost članica i članova udruge Maxenca opet je došla do izražaja jer vremenski uvjeti i nisu baš išli na ruku jer je bilo prohladno i kišovito vrijeme. Članice udruge pobrinule su se da prigodno urede i ukrase cvjetne gredice koje se nalaze u Macincu. 

U udruzi Maxenca uvjereni su da su svojom novom instalacijom uljepšali predblagdanske dane svojim sumještanima, ali i mnogobrojnim slučajnim i namjernim prolaznicima kroz Macinec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije