Vijesti / Društvo
Društvo
Nina Begičević Ređep nova je dekanica Fakulteta organizacije i informatike
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

na dvije godine

Nina Begičević Ređep nova je dekanica Fakulteta organizacije i informatike

Nina Begičević Ređep rođena je 1980. godine u Varaždinu, gdje je završila osnovnu školu i Prvu gimnaziju Varaždin. Diplomirala je na Fakultetu organizacije i informatike 2003. godine.

Na Fakultetu organizacije i informatike održani su danas izbori za novog dekana, a nakon provedenog izbora na mjesto dekana izabrana je Nina Begičević Ređep.

Na tom će mjestu ona provesti sljedeće dvije godine.

Kako piše na stranicama Fakulteta organizacije i informatike, Nina Begičević Ređep rođena je 1980. godine u Varaždinu, gdje je završila osnovnu školu i Prvu gimnaziju Varaždin. Diplomirala je na Fakultetu organizacije i informatike 2003. godine.

Od listopada 2003. godine zaposlena je na Fakultetu organizacije i informatike kao stručni suradnik na projektu 'E!2584 Eurotourism Ulixes - Intelligent Tourist Organization (0016014)'. Godine 2005. završava poslijediplomski znanstveni magistarski studij 'Menadžment poslovnih sustava' na Fakultetu organizacije i informatike.

U prosincu 2008. godine brani doktorsku disertaciju pod nazivom 'Višekriterijski modeli odlučivanja u strateškom planiranju uvođenja e-učenja'. Godine 2009. izabrana je u znanstveno-nastavno zvanje docenta u području društvenih znanosti, polje: informacijske i komunikacijske znanosti – informacijski sustavi i informatologija. U svibnju 2015. godine izabrana je u znanstveno-nastavno zvanje izvanredne profesorice u području društvenih znanosti. U 2018. godini izabrana je u znanstveno zvanje znanstvenog savjetnika.

Nositeljica je kolegija Poslovno odlučivanje na preddiplomskom studiju Informacijski i poslovni sustavi te kolegija Poslovno odlučivanje na preddiplomskom studiju Ekonomika poduzetništva, i kolegija Analiza poslovnih odluka na diplomskom studiju Ekonomika poduzetništva. Područja njenog interesa su vezana uz poslovno odlučivanje i teoriju odlučivanja, metode za višekriterijsko odlučivanje, strateško planiranje i odlučivanje, edukacijske tehnologije, primjenu digitalnih tehnologija u obrazovanju te e-učenje.

Od 2011. do 2015. obnašala je dužnost prodekanice za poslovanje na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, te nakon toga preuzima funkciju prodekanice za znanstvenoistraživački rad koju obavlja i danas.

Aktivna je i u politici, kao članica HSS-a dugi niz godina je i zastupnica u Županijskoj skupštini Varaždinske županije. Na lokalnim izborima 2017 bila je na koalicijskoj listi (SDP-HNS-HSS-HSU= kandidata za gradonačlenika Varaždina Alena Kišića.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!