OPĆINA OREHOVICA

ZA LJEPŠI OKOLIŠ Osamdesetak mještana sudjelovalo u ‘Zelenoj čistki’, prikupljeno 80 vreća otpada

Na akciju su se odazvali stanovnici s područja svih triju naselja, Orehovica, Podbrest i Vularija, od najmlađih do umirovljenika

Povodom nadolazećeg Dana planeta Zemlje, Općina Orehovica organizirala je akciju pod nazivom ,’Zelena čistka”, kojom je okupila 80-ak mještana sa ciljem prikupljanja ‘divlje’ odbačenog otpada u okoliš.

Na akciju su se odazvali stanovnici s područja svih triju naselja: Orehovica, Podbrest i Vularija, od najmlađih do umirovljenika, a bilo je i 15-ak sudionika iz Romskog naselja. Okupljanje je bilo ispred zgrade OŠ Orehovica u 9 sati, nakon čega je načelnik Općine Orehovica Franjo Bukal održao uvodnu riječ i svima se zahvalio na dolasku.

Samo čišćenje najkritičnijih lokacija trajalo je do podneva kada su se svi sudionici ponovo okupili ispred igrališta ,’NK Croatia’ Orehovica, gdje su im vrijedni zaposlenici Općine Orehovica pripremili topli obrok i piće.

– Akcija je bila i više nego uspješna jer je prikupljeno više od 80 vreća otpada, ali to je ipak samo mali dio ukupne količine smeća koje nesavjesni pojedinci bezobzirno bacaju u okoliš – kažu organizatori.

Ovim je Općina Orehovica ponovo pokazala jedinstvo kada je u pitanju zajednički interes, te iskazala svoj stav za čišćim i zdravijim životnim okruženjem.

Iz Općine Orehovica apeliraju na sve ljude da sa otpadom postupaju savjesno i da ga odlažu na za to predviđena mjesta kako bi sebi i svojoj djeci omogućili sigurniji i zdraviji život. 

Kako je bilo pogledajte u fotogaleriji.

>> U Orehovici održana akcija “Zelena čistka”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije