Vijesti / Društvo
Društvo
MOBILNI CENTAR U Paragu i Kuršancu policija provela akciju 'Manje oružja, manje tragedija'
PU međimurska

'ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA'

MOBILNI CENTAR U Paragu i Kuršancu policija provela akciju 'Manje oružja, manje tragedija'

Prilikom preventivne akcije tri osobe dragovoljno su predale streljivo, dva spremnika za automatsku pušku i jedan plinski pištolj

U Paragu i Kuršancu je provedena akcija 'Manje oružja, manje tragedija' i aktivnosti iz preventivnog projekta 'Živim život bez nasilja'.

U subotu, 13. travnja kontakt policajac Policijske postaje Čakovec Tomislav Oletić, policijska službenica za prevenciju Melita Sokač i policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Službe policije Mišel Horvat su od 9 do 10,30 sati u naselju Parag te od 11,30 do 13 sati u naselju Kuršanec, s Mobilnim preventivnim centrom policije proveli preventivnu akciju „Manje oružja manje tragedija“ i aktivnosti u sklopu nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“.Prilikom provođenja preventivnih akcija mještani su informirani o zakonskoj regulativi legalizacije i načinom dragovoljne predaje oružja, streljiva i eksplozivnih naprava, a isto tako pojašnjene su im opasnosti njihove zlouporabe te o mogućnostima sprječavanja i otklanjanja nasilja u obitelji, nasilja nad ženama i među vršnjačkog nasilja te kako se zaštiti te kome i gdje se obratiti kao žrtva nasilja.

Prilikom preventivne akcije tri osobe dragovoljno su predale jedan komad topničkog streljiva cal. 20mm, 36 kom. streljiva cal. 7,9mm, 82 komada raznog nerasprskavajućeg streljiva, dva spremnika za automatsku pušku i jedan plinski pištolj marke "Blow F 92".

Na kraju mještanima su podijeljeni informativni letci „Manje oružja, manje tragedija“ – Izbacite uljeza, „Živim život bez nasilja“ „Nasilje u obitelji i u školi“ i brošura „Zajedno do veće sigurnosti“. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!