ŠTOLCERI NAJBOLJI NA KAM-U

FOTO Predstava ‘Adam’ predstavljat će Međimurje na Državnom natjecanju kazališnih amatera

Najbolji glumci su Dejan Novak i Asja Vidović

Nakon dvadeset i jedne odgledane predstave tijekom trodnevnog Festivala kazališnih amatera Međimurje 2019., u nedjelju, 14. travnja u Domu kulture Prelog održan je iščekivani završni dio – proglašenje najboljih.

U rukama županijskog žirija, kojeg su ove godine činili redatelj Želimir Belić, glumac Vid Balog i teatrologinja prof.dr.sc. Sanja Nikčević, bila je vrlo teška odluka, jer u ovom su se izdanju kazališni amateri zaista pokazali u svom punom svjetlu.

Za najbolji dramski amaterski tekst, nagradu žirija dobio je Đuro Horvat – KUD Katruže Ivanovec za tekst predstave ‘Gjezdo je ostalo prazno’. Nagradu za najboljeg sporednog muškog glumca dobio je Ljudevit Boščak za ulogu generalnog direktora hotelskog kompleksa sunce u predstavi ‘Svečana večera u pogrebnom poduzeću’, dok je nagrada za najbolju žensku sporednu ulogu pripala Anji Zanjko i Martini Roža za ulogu Paule Balog i Paole Balog u predstavi ‘Adam’.

Dejan Novak za ulogu Glumac 1 u predstavi ‘Glumci’ osvojio je nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu, a s druge strane za najbolju žensku glavnu ulogu nagradu je osvojila Asja Vidović za ulogu Snjeguljice u predstavi ‘Snjeguljica’ u izvođenju CEZAM I Dramskog studia DADA.  

Nagrada za najbolju režiju pripala je Dejanu Buvaču za režiju predstave ‘Adam’ u izvođenju KD ‘Štolcer’ iz Čakovca i predstave ‘Svečana večera u pogrebnom poduzeću’ u izvođenju KUU ‘Seljačka sloga’ Nedelišće. 

Upravo predstava ‘Adam’ autorice Kristine Štebih u režiji Dejana Buvača proglašena je najboljom predstavom te će u svibnju ove godine predstavljati Međimursku županiju na Državom festivalu hrvatskih kazališnih amatera, koji se ove godine održava u Vodicama od 17. do 19. i od 24. do 26. svibnja.

Osim spomenute predstave, državni selektor Želimir Belić, kao drugog predstavnika odabrao je predstavu ‘Glumci’ autora Božidara Glavine u izvođenju Priločke amaterske scene. Priznanja svim sudionicima dodijelio je Dejan Buvač, dok je glavne nagrade uručila zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije