ČETVRT STOLJEĆA

FOTO U Šenkovcu obilježena 25. obljetnica pogibije međimurskog branitelja Josipa Topleka

Poslije svih vojnih operacija i golgote na šumskom području u blizini Pakraca 1994. godine, uslijed eksplozije minsko eksplozivne naprave stradao je Josip

Na inicijativu članova Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH podružnice MŽ ogranak Šenkovec te uz podršku Općine Šenkovec u subotu, 13. travnja obilježena je 25. godišnjica pogibije hrvatskog branitelja Josipa Topleka.

Ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima cvijeće su položili i svijeću zapalili dožupan Međimurske županije Josip Grivec, načelnik Općine Šenkovec Saša Horvat, članovi brojnih udruga s područja općine i šire te obitelj i prijatelji poginulih branitelja.

Na samom početku službenog dijela komemoracije svim prisutnima obratio se predsjednik UDVDR RH ogranka Šenkovec Dejan Mihalković.

– Svake godine ovim činom obilježavamo obljetnicu tragedije koja se dogodila našem branitelju Josipu Topleku, ali i ostalim poginulim braniteljima. Svečana 25. obljetnica za nas je od velikog značaja, trudimo se ne pustiti u zaborav istinu i žrtve Domovinskog rata, istaknuo je Mihalković.

Značaj prisjećanja i odavanja počasti poginulim braniteljima ne samo u ovakvim obilježavanjima, već i svakodnevno istaknuo je u prigodnom govoru načelnik Saša Horvat, dok se ratni zapovjednik, general u miru Miroslav Vacek, zatim prisjetio strašne tragedije.

– Tijekom vojne akcije poginuo je častan međimurski branitelj Josip Toplek, a ovom prilikom prisjetit ćemo se tog divnog čovjeka. Poslije svih vojnih operacija i golgote na šumskom području u blizini Pakraca 1994. godine, uslijed eksplozije minsko eksplozivne naprave stradao je Josip i dva policajca Policijske postaje Pakrac. Za njih, ali i sve ostale branitelje danas smo zapalili svijeću, ispričao je Vacek.

Nakon molitve za sve poginule branitelje, upriličen je domjenak u prostorijama zgrade Općine Šenkovec gdje je kao znak pažnje predsjednica Društva medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata HUMS-a Ljerka Pavković obitelji Toplek i Udruzi predala knjigu svjedočanstava iz Domovinskog rata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije