SUMIRALI LANJSKI RAD

FOTO Kotoripski umirovljenici na godišnjem skupu: Bili ste dobri – samo tako nastavite!

Podružnica umirovljenika Kotoribe u svojim redovima okuplja 365 članova i najbrojnija je općinska udruga

Poruku iz naslova uputilo je 105-tero nazočnih godišnjoj izvještajnoj skupštini Podružnici umirovljenika Kotoribe koja je održana u petak, 12. listopada u gostionici Mlin u Donjoj Dubravi.

U prostore gdje se je ona održavala stalo je 105 namjernika, a bilo je i onih koji su završetak, odnosno zabavu čekali u prostoriji na katu. Kako su nam rekli organizatori, dolazak na skupštinu nenadano je otkazalo 20- tak članova koji su radije otišli na svetu misu jer ju je prvi puta, nakon povuci-potegni u tjednu, služio novi župnik, otišli su ljudi na upoznavanje…

Vladimir Vugrinčić, predsjednik Podružnice, pozdravio je goste iz prijateljske Podružnice Domašinec te predstavnike DVD-a Kotoriba, a opravdao je izostanak općinskih čelnika i Nade Lovrec, predsjednice Matice umirovljenika Međimurske županije.

– 2018. godina je bila godina u kojoj smo programske i planske zadatke u cijelosti ispunili – konstatirao je uvodno predsjednik. Nabrojio je stenografski sve aktivnosti koje je članstvo realiziralo unutar Podružnice, a njihova se aktivnost osjetila i kada su bile u pitanju akcije od šireg značenja na razini Općine Kotoriba kao i Matice umirovljenika.

A aktivnosti su im započele već 8. ožujka proslavom Dana žena, a završile zajedničkim obilježavanjem božićno-novogodišnjih blagdana. U međuvremenu su bili na 10 izleta u toplice, bili su na izletima u Budimpešti i Sarajevu, 30-tak članova je ljetovalo posredstvom Podružnice u Šibeniku.

Imali su druženja sa susjednim podružnicama, obilježili su Dan umirovljenika, starijih osoba, a u tom sklopu su bili i domaćini sportskih susreta sedam prijateljskih podružnica, susreta koji prelaze u tradiciju. Bilo je zdravstveno preventivnih akcija, a i onih edukativnog karaktera kada su bili domaćini informatičkog opismenjavanja tajnika i predsjednika sedam susjednih podružnica.

Posjeti bolesnim i nemoćnim članovima redovita im je aktivnost, a upućen je poziv zainteresiranima da se gotovo svaki dan mogu u njihovim prostorima i obližnjoj streljani te uključiti u različite sportske aktivnosti koje im nude i koji su im na raspolaganju.

Kako dalje? Zadržati kontinuitet. Novi period će biti posvećen većoj skrbi u radu na promaknuću humane djelatnosti te unapređenju sportskih djelatnosti. Izleti i prigodna druženja te ljetovanja kao i skrb o bolesnima i nemoćnima bit će im i dalje prioriteti.

Slavica Maltar, tajnica Podružnice, je rekla kako je lani kroz njihovo blagajnu prošlo 64.948,69 kuna da bi im na kraju godine ostalo još 6.340,77 kuna što je ona prokomentirala riječima: – Mislim da smo dobro gospodarili.

Podružnica je lani brojala 365 članova i najbrojnija je općinska udruga. Nažalost, osam članova je preminulo pa im je na početku skupštine minutom tišine odano dužno poštovanje. Skupštinu, koju je vodila Irena Maltar, su pozdravili Branko Mezga, predsjednik Podružnice umirovljenika Domašinec, i Miljenko Vidović, zapovjednik  DVD-a Kotoriba. Njihov skup je završio neizostavnom zabavom uz neizostavnu glazbenu pratnju popularnog Cekera.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije