'govor u pokretu'

WALDROFSKI PROGRAM U Dječjem vrtiću Cipelica održao se Dan Euritmije, vodio ga Alen Guce

Teorijski dio promatranja djeteta odgajateljice su mogle odraditi promatrajući umjetnička djela Rafaela

U subotu, 6. travnja 2019. u Dječjem vrtiću Cipelica održao se Dan Euritmije. Pod stručnim vodstvom Alena Guce, euritmista i waldorfskog učitelja iz Waldorfske škole u Zagrebu, tijekom prijepodneva održao se seminar za odgajatelje.

Uz upoznavanje sa osnovnim principima euritmije, odnosno “govora u pokretu” odgajateljice su se upoznale sa pozitivnim učincima euritmije na dijete. Teorijski dio promatranja djeteta odgajateljice su mogle odraditi promatrajući umjetnička djela Rafaela kako bi preko osnova waldorfske pedagogije mogla razviti nova znanja i vještine primjenjive u vlastitom svakodnevnom radu. 

U popodnevnim satima održala se radionica euritmije za djecu u sobi waldorfske skupine Dječjeg vrtića Cipelica. Djeca su nakon sudjelovanja u sadržajima euritmije primjerenim njihovoj dobi, mogla istraživati posebne igre i igračke koje se koriste u waldorfskom programu. 

U večernjim satima Guca je održao predstavljanje knjige “Cjelovito poznavanje čovjeka kao osnova pedagogije” koja se temelji na predavanjima Rudolfa Steinera

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije