Vijesti / Društvo
Društvo
IZBORNA SKUPŠTINA Jelena Ujlaki izabrana za novu predsjednicu Društva naša djeca Kotoriba
Društvo naša djeca Kotoriba

birali novo vodstvo

IZBORNA SKUPŠTINA Jelena Ujlaki izabrana za novu predsjednicu Društva naša djeca Kotoriba

Zamjenica predsjednice će biti Ivana Lukša Peranec, tajnica Mirjana Rusak, a blagajnica će i dalje ostati Željka Strbad Matulin

U nedjelju, 7. travanja, u popodnevnim satima godišnju izbornu skupštinu održale su članice Društva Naša djeca Kotoriba. Članice i uvažene goste, predvođene načelnikom Općine Kotoriba Ljubomirom Grgecom, na početku skupštine je pozdravila predsjednica Jasminka Čukulic.

O realizaciji planskih zadaća o minuloj godini govorila je tajnica Lili Kovačić.

- DND je bilo aktivno i vrlo uspješno kroz cijelu godinu. U 2018. godini odvijale su se razne radionice i manifestacije kroz koje smo ukazivale na važnost dječjeg osmjeha, važnost uključenosti djeteta u razne aktivnosti u slobodno vrijeme, na važnost volonterskog rada za dobrobit zajednice, a najprije za dobrobit naše djece - istaknula je tajnica.

U nabrajanju aktivnosti, rekla je kako su godinu započele Dječjim fašenkom, sudjelovale su na BIMEP-u, imale su radionicu povodom Majčinog dana, te su  izrađivale ukrase za mame i bake dijelile na školskoj priredbi, sudjelovale su  na već poznatim Danima ribe i šibe, pripremanjem specijaliteta od ribe, malom radionicom na kojoj su se izrađivale ribice i rijeku Mura od papira. 

Sudjelovale u proslavi Dana Općine Kotoriba, na Seoskim igrama i potom u kuhanju i pripremanu starinskih specijaliteta. Održale su i radionice povodom: Tjedna djeteta i Međunarodnog tjedna svemira, organizirale su gledanje animiranog filma u Knjižnici i čitaonici, te prezentaciju pravog teleskopa kako bi se djeci približila tema svemira, na kraju su djeca po žejli crtala kredom u parku kako bi vlastitom ilustracijom pokazali kako su oni doživjeli tu radionicu. 

U suradnji s OŠ Jože Horvata Kotoriba, Dječjem vrtićom Kotoriba i Kotoripskim mažoretkinjama organizirale dječju priredbu povodom dočeka svetog Nikole i za sam kraj godine sudjelovale su na Božićnom sajmu koji je organizirala Općina Kotoriba.

Jednoglasno su razrješenje dužnosti dosadašnje dužnosnice. Izabrano je novo čelništvo. Na mandat od 4 godine za predsjednicu DND je izabrana Jelena Ujlaki, zamjenica predsjednice će biti Ivana Lukša Peranec, tajnica Mirjana Rusak, a blagajnica će i dalje ostati Željka Strbad Matulin

Kako u 2019. godine? Plan rada prezentirala je nova predsjednica te dodala kako će se novo vodstvo udruge truditi da opravda ukazano  povjerenje, te da će svojim radom i idejama doprinijeti što kvalitetnijem djelovanju Udruge. Plan rada za buduće razdoblje obrađen je u duhu prethodnog plana, samo je oplemenjen novim idejama i planovima, tako su u svoj plan uvrstile još nekoliko radionica koje bi se odvijale kroz godinu.

Kao novinu su istaknule obilježavanje prvog ljetnog dana kako bi djeca proslavila najljepše i najbezbrižnije razdoblje u godini, potom Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad djecom te Međunarodni dan za prava djeteta kako bi se skrenula pažnja odraslih i djece na problematiku vršnjačkog nasilja i nasilja među djecom.  

- Također ovim putem želimo napomenuti da smo kao Društvo otvoreni za suradnju s roditeljima i s ostalim ustanovama koje su vezane na rad s djecom. Veselo ćemo prihvatiti u naše Društvo nove članice ili članove, volontere i djecu, mladež. Također se želimo zahvaliti na vrlo uspješnoj suradnji Općini Kotoriba, Dječjem vrtiću Kotoriba, Osnovnoj školi Joža Horvat Kotoriba, Mažoretkinjama Kotoriba, Knjižnici i čitaonici  Kotoriba i svim našim vrijednim članicama i volonterkama, volonterima Društva bez kojih ove sve navedene aktivnosti i manifestacije ne bi bilo moguće ostvariti - istaknula je za kraj nova predsjednica.

 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!