birali novo vodstvo

IZBORNA SKUPŠTINA Jelena Ujlaki izabrana za novu predsjednicu Društva naša djeca Kotoriba

Zamjenica predsjednice će biti Ivana Lukša Peranec, tajnica Mirjana Rusak, a blagajnica će i dalje ostati Željka Strbad Matulin

U nedjelju, 7. travanja, u popodnevnim satima godišnju izbornu skupštinu održale su članice Društva Naša djeca Kotoriba. Članice i uvažene goste, predvođene načelnikom Općine Kotoriba Ljubomirom Grgecom, na početku skupštine je pozdravila predsjednica Jasminka Čukulic.

O realizaciji planskih zadaća o minuloj godini govorila je tajnica Lili Kovačić.

– DND je bilo aktivno i vrlo uspješno kroz cijelu godinu. U 2018. godini odvijale su se razne radionice i manifestacije kroz koje smo ukazivale na važnost dječjeg osmjeha, važnost uključenosti djeteta u razne aktivnosti u slobodno vrijeme, na važnost volonterskog rada za dobrobit zajednice, a najprije za dobrobit naše djece – istaknula je tajnica.

U nabrajanju aktivnosti, rekla je kako su godinu započele Dječjim fašenkom, sudjelovale su na BIMEP-u, imale su radionicu povodom Majčinog dana, te su  izrađivale ukrase za mame i bake dijelile na školskoj priredbi, sudjelovale su  na već poznatim Danima ribe i šibe, pripremanjem specijaliteta od ribe, malom radionicom na kojoj su se izrađivale ribice i rijeku Mura od papira. 

Sudjelovale u proslavi Dana Općine Kotoriba, na Seoskim igrama i potom u kuhanju i pripremanu starinskih specijaliteta. Održale su i radionice povodom: Tjedna djeteta i Međunarodnog tjedna svemira, organizirale su gledanje animiranog filma u Knjižnici i čitaonici, te prezentaciju pravog teleskopa kako bi se djeci približila tema svemira, na kraju su djeca po žejli crtala kredom u parku kako bi vlastitom ilustracijom pokazali kako su oni doživjeli tu radionicu. 

U suradnji s OŠ Jože Horvata Kotoriba, Dječjem vrtićom Kotoriba i Kotoripskim mažoretkinjama organizirale dječju priredbu povodom dočeka svetog Nikole i za sam kraj godine sudjelovale su na Božićnom sajmu koji je organizirala Općina Kotoriba.

Jednoglasno su razrješenje dužnosti dosadašnje dužnosnice. Izabrano je novo čelništvo. Na mandat od 4 godine za predsjednicu DND je izabrana Jelena Ujlaki, zamjenica predsjednice će biti Ivana Lukša Peranec, tajnica Mirjana Rusak, a blagajnica će i dalje ostati Željka Strbad Matulin

Kako u 2019. godine? Plan rada prezentirala je nova predsjednica te dodala kako će se novo vodstvo udruge truditi da opravda ukazano  povjerenje, te da će svojim radom i idejama doprinijeti što kvalitetnijem djelovanju Udruge. Plan rada za buduće razdoblje obrađen je u duhu prethodnog plana, samo je oplemenjen novim idejama i planovima, tako su u svoj plan uvrstile još nekoliko radionica koje bi se odvijale kroz godinu.

Kao novinu su istaknule obilježavanje prvog ljetnog dana kako bi djeca proslavila najljepše i najbezbrižnije razdoblje u godini, potom Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad djecom te Međunarodni dan za prava djeteta kako bi se skrenula pažnja odraslih i djece na problematiku vršnjačkog nasilja i nasilja među djecom.  

– Također ovim putem želimo napomenuti da smo kao Društvo otvoreni za suradnju s roditeljima i s ostalim ustanovama koje su vezane na rad s djecom. Veselo ćemo prihvatiti u naše Društvo nove članice ili članove, volontere i djecu, mladež. Također se želimo zahvaliti na vrlo uspješnoj suradnji Općini Kotoriba, Dječjem vrtiću Kotoriba, Osnovnoj školi Joža Horvat Kotoriba, Mažoretkinjama Kotoriba, Knjižnici i čitaonici  Kotoriba i svim našim vrijednim članicama i volonterkama, volonterima Društva bez kojih ove sve navedene aktivnosti i manifestacije ne bi bilo moguće ostvariti – istaknula je za kraj nova predsjednica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije