skupština

LOVAČKO DRUŠTVO ZEC ​Središćanski lovci vape za mladim članovima

Gradonačelnik Srpak obećao im je svu moguću pomoć, posebice kod prekrivanja Lovačkog doma

Svoju redovitu izvještajnu skupštinu imalo je Lovačko društvo ‘Zec’ Mursko Središće, a u vlastitom Lovačkom domu otvorio ju je, nazočne srdačno pozdravio te izvješće o radu društva podnio Stjepan Jalšovec, predsjednik društva.

Jalšovec je pobrojao aktivnosti društva u lovištu, kao i u članstvu te ustroju. Značajnim je naglasio uvođenjem Igora Novaka lovočuvarom, čime je započelo novo razdoblje u obavljanju ove dužnosti, poglavito u djelu lovogospodarstva. Na skupštini je govoreno o potrebi novog vrednovanja ustrijeljene divljači, trofeja i članarine, a što će se riješiti na Izvršnom odboru društva.

Skupštini su nazočili gradonačelnik Dražen Srpak i član Gradskog vijeća Jurica Mesarić, čime su potvrdili kako im je stalo da društvo s preko 70-godišnjom tradicijom i dalje djeluje. Gradonačelnik Srpak, obećao je svu moguću pomoć, posebice kod prekrivanja Lovačkog doma te je lovce izvijestio što trebaju činiti kada su u pitanju programi i projekti koje treba napisati i kandidirati za dobivanje novčanih potpora.

Naglasio je Srpak kako je lovačko duštvo, kao i druga dragovoljna društva, potrebno gradu jer su dio sveukupnog bogatstva grada i što okupljaju ljudstvo te brinu za čistoću prostora. Jalšovec je gradonačelniku Srpaku, kao i vijećniku Mesariću zahvalio na dolasku na skupštinu, kao i na onom što su učinili za njihov rad i opstoj u ne baš lakim vremenima za udruge, poglavito lovačke kojoj nedostaju mladi članovi.

Bilo je govora o podizanju novih čeka, sanacija postojećih, odobravanju zahtjevima ili zamolbama za odstrel i slično. Dojam je kako je pitanje svih pitanja opstanka društva, a time sami i novih akcija (prekrivanje doma uz pomoć gradonačelnika i grada započinje uskoro) učlanjivanje mladih ljudi. Stoga će se razmotriti i pitanje iznosa članarine te drugih benifita za nove mlade ljude.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije