NAČELNIK MU IZMAMIO SUZE RADOSNICE

NAJLJEPŠA ČESTITKA Branitelj Đuro Sklepić iz Plešivice na rođendan dobio pitku vodu

- Trpio sam i živio skromno i teško, no otkako sam svoje probleme izrekao načelniku Vičeviću, stvari su se promijenile na bolje. Hvala svima! - rekao je Đuro Sklepić

Prvi travanj ili april dan je u godini uz koji su vezane razne pošalice-varalice i neozbiljnice, ali za Đuru Sklepića, hrvatskog branitelja iz Plešivice uistinu je ozbiljan i radostan. Naime točno u 9 sati pohodio ga je Ervin Vičević, načelnik Općine Selnica, koji mu je došao reći kako su Sklepiću riješena pitanja glede braniteljskog statusa i braniteljskih dionica, sve oko potraživanja glede vodoprivrednih naknada, te kako od danas ima instalaciju javnog vodovodovoda do svog grunta.

Isto tako Vičević je Sklepiću dao vlastiti (ne općinski ili prorčunski) novac kao pripomoć za nabavku svakodnevnih potrepština.

– Jako sam sretan jer sam uspio Sklepiću riješiti sve ono što mu je trebala riješiti država kao hrvatskom branitelju koji je u obrani Hrvatske u Domovinsmok ratu, na bojišnicama diljem Hrvatske proveo 549 dana. I ovo je primjer kako hrvatska država i ministarstva ne vode skrbi o malima koji su u ratu bili veliki, a s druge strane podupire one koji nisu željeli hrvatsku država, samostalnu i nezavisnu od drugih, naglasio je Vičević, dodajući kako je Općina Selnica sa 6.673,034 kuna pomogla za Sklepića izgradnju priključka na magistralni vodovod.

– Ne mogu reći koliko sam sretan što me upravo danas pohodio načelnik Ervin Vičević, jer danas mi je rođendan. Rođen sam 1. travnja i točno u 9 sati i ovo je uistinu čudo kako se to poklopilo u dan i uru, radostan je uskliknuo Đuro Sklepić, skroman čovjek, a veliki ratnik.

– Sve ove godine nisam znao ili nisam mogao ostvariti svoja minimalna prava, jer nisam osoba koja će vikati kako je hrvatski branitelj i koristiti pogode. Trpio sam i živio skromno i teško, no otkako sam svoje probleme izrekao Vičeviću, stvari su se promijenile na bolje. Vičević me posjeo u svoj automobili odvezao u Varaždin i Čakovec i riješio mi sve probleme, te danas, nakog 25 i više godina kako sam došao s ratišta normalno dišem i živim. Hvala Vičeviću, hvala Općinskom vijeću Selnici i svima (i Vama) koji su mi pomogli – rekao nam je ne mogavši sakriti suze radosnice.

Hrvatski vitez s bregova Plešivice, iz od nedavno ponosne Općine Selnica i lijepe Međimurske županije. Od 1. travnja ove godine po pitku vodu više neće trebati odlaziti u nečiji zdenac, jer sada je voda tu, u šahtu, a uskoro i kući, do koje je sam iskopao kanal za cijevi.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije