DA SE NE ZABORAVI

ZAHVALA Ivana i Branimir Grabar zahvalili vatrogascima na velebnim trenucima njihovog vjenčanja

Na godišnjim skupštinama DVD-a Sveta Marija i Čakovec supružnici Grabar, Ivana i Branimir, društvima su predali uvećane fotografije njihova vjenčanja. - To je znak zahvale za nezaboravne trenutke koje ste nam priredili - kazao je Branimir

‘U kasnim popodnevnim satima pucanj topa čakovečke Zrinske garde u Svetoj Mariji i vatrogasne sirene u predgrađu Preloga prekinule su ljetnu žegu i prenule iz carstva hladovine mnoge žitelje tih sredina. Ti iznenadni zvukovi dali su naslutiti da se ovdje nešto neobično događa.

I doista je bilo neobično jer je bilo neviđeno, toga dana je u Svetoj Mariji bio mimohod vatrogasnih uniformi i uniformi povijesne postrojbe Zrinske garde Čakovec. Sve se je to događalo u crkvi i oko župne crkve Uznesenja BDM gdje je tamošnji župnik vlč. Pavao Markač svjedočio sklapanju braka “njegove župljanke” Ivane Gašparić (33) i Branimira Grabara (32) iz Čakovca.

Vatrogasne uniforme su nosili pripadnici DVD-a Sveta Marija i Čakovec, čiji su Ivana i Branimir članovi, a gardisti su ovdje bili jer je Branimir i njihov član, a navade ovih društava traže da se takav svečarski čin obilježi znamenjima kojima mladenci pripadaju. Dodat ćemo k tome i podatak da je Branimir profesionalni vatrogasac, pripadnik JVP Čakovec.’

Tako smo pisali posljednjeg srpanjskog vikenda lanjske godine. Da bi se zahvali svojim kolegama na priređenim nezaboravnim trenucima supružnici Grabar su iskoristili godišnje skupštine DVD-a Sveta Marija i Čakovec gdje su u svečarskom trenutku društvima predale uvećane zidne fotografije s njihovog vjenčanja na kojima se nalazi dio pripadnika tih vatrogasnih društava.

U Svetoj Mariji su to Ivana i Branimir učinili početkom veljače, a u Čakovcu je to učinjeno u subotu. Fotografiju je u Svetoj Mariji preuzeo Ivan Pavlic, predsjednik DVD-a Sveta Marija, a u Čakovcu Nikola Besedić, zapovjednik DVD-a Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije