u pitanju je sigurnost mještana

RADOVI NA NASIPU Jasna poruka općinskih čelnika: Stop teškim kamionima kroz Goričan!

Zaključak sastanka bio je da kamioni mogu prometovati isključivo autocestom do Goričana

Kako bi zajedničkim snagama našli rješenje oko zabrane prolaska teških kamiona kroz centar Goričana, u srijedu, 27. ožujka 2019. godine u prostorijama Općine Goričan sastali su se čelnici općina Goričan, Donji Kraljevec i Prelog, Mario Moharić, Stjepan Ribarić, Miljenko Horvat i Željko Poredoš, predstavnici policijske uprave Međimurske, načelnik Policijske postaje Prelog Zdravko Kolarić i načelnik Prometne policije PUM Siniša Šajnović te predstavnik županijske uprave za ceste Krunoslav Tarandek.

Obzirom da radovi na rekonstrukciji nasipa na rijeci Muri traju a velika rekonstrukcija nasipa na Trnavi slijedi kroz koji tjedan, načelnik Mario Moharić kazao je kako je nedopustivo da teški kamioni prolaze kroz Goričan jer u pitanju je sigurnost mještana ali i uništavanje samih prometnica kroz naselje te je predložio dogovor oko regulacije prometa teretnih vozila za vrijeme odvijanja radova.

Zaključak sastanka bio je da kamioni mogu prometovati isključivo autocestom do Goričana, a da se s glavnim investitorom Hrvatskim vodama dogovore alternativni pravci kojima će se promet odvijati te dogovoriti oko sanacije oštećenih prometnica.

Nakon sastanka s odgovornim osobama iz Hrvatskih voda, nova regulacija prometa teških kamiona bit će uspostavljena do polovice sljedećeg mjeseca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije