PLES JE DOBAR ZA ZDRAVLJE

LIGA PROTIV RAKA ČAKOVEC U Strahonincu plesom protiv raka

U dvorani Kulturnog doma Strahoninec održan je prvi sat plesa koji su organizirale članice Županijske Lige protiv raka Čakovec u suradnji s Udrugom Plesna škola Varaždin.

Cilj je da se satovi plesa održavaju svakog petka u istom terminu kako bi se zainteresiranima pružila prilika da se uz zabavu i dobro raspoloženje bave tjelovježbom. 

– Vježbanje je, samo po sebi, nužnost u današnje vrijeme, a pogotovo kada su u pitanju osobe s kroničnim bolestima ili kao u našem slučaju osobe liječene od različitih tipova karcinoma. Isto tako već spomenute osobe imaju nerijetko poteškoće u kretanju, pa smo zajedničkim promišljanjem došli na ideju kako je ples (kao oblik fizičke aktivnosti) idealan za osobe naše ciljane skupine – stav je organizatora.

Općina Strahoninec besplatno je ustupila prostor, dok će polaznici simboličnom participacijom od 10 kuna po treningu snositi troškove trenera. Članicama i članovima Lige pridružila se i Udruga žena Strahoninec pa se na prvom satu okupilo 25 osoba spremnih za ples. 

Kako ples, osim dobrobiti za zdravlje razvija i niz drugih vještina kao što su komunikacija i samopouzdanje, u opuštenoj atmosferi ni toga nije nedostajalo. Večer je bila uspješna, zabavna i inspirirajuća što dokazuju fotografije.

– Pozivamo vas da nam se pridružite već sljedećeg petka, 29. ožujka u 19 sati. Svi su dobrodošli pa povedite partnere, susjede, prijatelje… – poručila je Mirjana Mikolaj koja nam je podastrla informaciju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije