Društvo socijalnih radnika Međimurja

VELIKO PRIZNANJE Vesna Lepen Vidrač dobitnica Plakete Hrvatske udruge socijalnih radnika

Vesna Lepen Vidrač je socijalna radnica, koja zahvaljujući iskustvu i znanju, može na kraj sa svime. Vrsna je poznavateljica teškoća naših korisnika, te svojim autoritetom i svestranošću odskače od uobičajenih standarda rada

Međunarodni dan socijalnog rada koji se obilježava 19. ožujka, Hrvatska udruga socijalnih radnika obilježila je dodjelom godišnjih nagrada. Jedna od dobitnica Plakete Hrvatske udruge socijalnih radnika je Vesna Lepen Vidrač, dipl. soc. radnica, članica Društva socijalnih radnika Međimurja. 

U obrazloženju dodjele plakete piše: ‘Vesna Lepen Vidrač je socijalna radnica, koja  zahvaljujući iskustvu i znanju, može na kraj sa svime. Vrsna je poznavateljica teškoća naših korisnika, te svojim autoritetom i svestranošću odskače od uobičajenih standarda rada. 

Tokom svog radnog vijeka radila je na poslovima obiteljsko pravne zaštite djece, zatim na poslovima priznavanja prava na novčane pomoći, zaštite starijih i nemoćnih,  a tokom domovinskog rata bila je predsjednica Ureda za prognanike i izbjeglice i radila na zaštiti prognanih i izbjeglih osoba 24 sata dnevno.

Naročiti doprinos dala je angažmanom u lokalnoj zajednici: Vesna aktivno sudjeluje u radu udruga koje se bave socijalnom skrbi, a isto tako je   poznat njen humanitarni angažman. Bila je predsjednica društva socijalnih radnika Međimurja osamdesetih godina. 

Vesna Lepen Vidrač desetljećima samoprijegorno pomaganju korisnicima, ali i radi i na afirmaciji struke u lokalnoj zajednici: svojim aktivnim radom u udrugama i lokalnim zajednicama doprinosi širenju pozitivne slike pomagačkih profesija.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije