Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Veliki broj vjernika na 22 kilometra dugom križnom putu u Župi Sveti Martin na Muri
Župa Sveti Martin na Muri

PO ČITAVOJ ŽUPI

FOTO Veliki broj vjernika na 22 kilometra dugom križnom putu u Župi Sveti Martin na Muri

Posebnost ovogodišnjeg Križnog puta je što je bilo mnogo 'Šimuna Cirenaca' koji su pomogli nositi teški drveni križ

U nedjelju, 24. ožujka po čitavoj župi Sveti Martin na Muri održana je pobožnost križnog puta. 

Sudionici križnog puta su prešli oko 22 kilometra te na kraju dana duhovno osnaženi čekaju Uskrs, najveći kršćanski blagdan. Posebnost ovogodišnjeg Križnog puta na otvorenom je što je bilo mnogo 'Šimuna Cirenaca' koji su Isusu pomogli nositi teški drveni križ.

Veliki broj vjernika na 22 kilometra dugom križnom putu u Župi Sveti Martin na Muri Fotogalerija

U scenskom prikazu Isusovog puta od osude do razapeća na Kalvariji sudjelovali su Matija Kutnjak, Tomislav Šajnović, Stanko Srpak, Martin Perčić, Luka Perčić, Roko Posel, Marijeta Kovačić, Katarina Šajnović, Nada Srpak i Melani Posel. Na križnom putu sa svojim župljanima, ali i vjernicima iz drugih župa bio je domaći župnik prečasni Ivan Herceg, koji je predslavio svetu misu u  župnoj crkvi te zahvalio na sudjelovanju svima koji su doprinijeli ostvarenju ovog događaja.

Poglavito članovima DVD Sveti Martin na Muri i Lapšina, Župnom pjevačkom zboru te onima koji su kod postaja ponudili okrijepu ‘trpljenicima’ Spasiteljevima, od Svetog Martina na Muri, preko Hlapičine i Gornjeg Koncovčaka do Jurovca i Brezovca do posljednje postaje, mjestu gdje ovogodišnji Križni put Župe Sveti Martin započet i završen.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!