PRIJAVITE SE I OSVOJITE NAGRADE

PUNI VREĆU ZA RADOST VEĆU Počinje akcija čišćenja za osme razrede međimurskih osnovnih škola

Nepropisno odbacivanje otpada i štetnih tvari izvor je onečišćenja, jedno od glavnih prijetnji tlu, potencijalan uzrok požara te narušava estetski izgled šumskog krajobraza.

Takvom neodgovornom ponašanju pojedinaca u Međimurju gotovo svakodnevno svjedoči Vanja Tarandek, vlasnik adrenalinskog Accredo Centra u Zasadbregu, koji je odlučio pokrenuti hvalevrijednu akciju čišćenja okoliša pod nazivom ‘Puni vreću za radost veću’.

>> OČISTIMO MEĐIMURJE Akcija čišćenja prirode – Accredo centar i Toplice Sveti Martin nagrađuju najbolje

Kako smo naglasili u prethodnoj objavi, u nastavku ćemo iznijeti detalje za prijavu na izazov, odnosno akciju čišćenja u organizaciji Accredo Centra uz suorganizaciju Toplica Sveti Martin. 

Akcija će obuhvatiti sve osme razrede osnovnih škola na području Međimurske županije koji prijavu mogu izvršiti na e-mail adresu info@emedjimurje.hr u roku od 5 dana od samog početka akcije. Akcija započinje u ponedjeljak, 25. ožujka te će trajati do srijede, 10. travnja 2019. godine. 

Cilj je uočiti navedeni problem zagađenja okoliša u svom bližem zavičaju, bilo to smeće uz puteljak ili pak nepropisno odlagalište otpada, te uz dogovor s prijateljima iz razreda i uz pomoć razrednika organizirati grupno čišćenje.

Nepropisno odlagalište potrebno je fotografirati prije i nakon čišćenja, gdje se razredi pozivaju na kreativnost, a moguće je prijaviti se i video zapisom. Konačni materijali šalju na e-mail adresu info@emedjimurje.hr. Bira se razred s najvećom količinom prikupljenog otpada te razred s najkraetivnijom fotografijom ili video snimkom, koji će biti nagrađeni od strane organizatora. 

– Suvišno je objašnjavati ciljeve ove akcije, ali se nadamo što većoj podršci u svakom obliku. Cilj je probuditi svijest kod neodgovornih pojedinaca da razmisle o svojim postupcima neodgovornog odlaganja smeća u prirodi, a mlade da prihvate ovaj pozitivan izazov i da se u što većem broju priključe akciji. 

Dodatni motiv za sve njih je nagrada iznenađenja iz Accredo Centra i Toplica Sveti Martin za cijeli razred – poručuju organizatori, koji su za primjer već odradili svoju akciju čije rezultate možete pogledati na fotografijama u nastavku.

Prikupljen otpad potrebno je odložiti na mjesto najbliže području gdje će djelatnici komunalnog poduzeća moći prikupiti isto.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije