borba protiv raka dojke

VIDEO I FOTO Čakovec obojen u žuto: Cvijetom narcisa protiv raka dojke

Lijep i sunčan dan bio je tek jedan od razloga da silno mnoštvo preplavi mjesta gdje su se danas prodavale narcise. Tako je bilo i u Čakovcu

Članice Kluba ‘Nova nada’ Županijske lige protiv raka Čakovec 18. godinu za redom provode akciju Dan narcisa. Rade to, kako kaže njihova predsjednica Jasenka Štefić, da preko ‘cvjetne poruke’ potaknu sve žene Međimurja da vode brigu o sebi i da redovito odlaze na mamografske preglede koji jamče rano otkrivanje bolesti i pravodobno liječenje.

Na glavnom čakovečkom trgu danas su se prodavale narcise i drugi proizvodi uz predstojeći Uskrs, a dijelili su i drugi edukativni materijali vezani uz tu zloćudnu bolest.

– Dan narcisa simbolizira novi život, na buđenje. Došlo je proljeće, svi se budimo, a mi našim buđenjem podsjećamo žene da moraju voditi brigu o sebi, a znajući kako će to najprije učiniti preko preventive – rekla je predsjednica Nove nade. Navela je kako se prodajom narcisa i drugih proizvoda prikuplja novac za djelovanje kluba čija se djelatnost provodi kroz različite segmente.

>> Dan narcisa – Čakovec obojen u žuto

Govorila je o potrebi žena liječenih od raka dojke o dolasku u klub gdje dobivaju podršku. Predsjednik Županijske lige protiv raka Čakovca primarijus Hussein Saghir, dr. med. je s ponosom istaknuo kako je Međimurska županija po Nacionalnom programu ranog otkrivanja raka dojke uvijek na prvom mjestu, a za što je zaslužna i  Liga, provodeći različite edukativne akcije diljem Međimurja.

Akcija je dobila podršku političara. Narcise je kupila zamjenica međimurskog župana Sandra Herman, tu su bili čakovečki čelnici, gradonačelnik Stjepan Kovač, njegov zamjenik Mario Medved, predsjednik GV Grada Čakovca Jurica Horvat, a vidjeli smo ovdje i Radimira Čačića, prvog čovjeka hrvatskih Reformista.

Stručak narcisa je kupio i Mirando Mrsić, koji je ovdje bio sa svojim Demokratima na jednoj drugoj zdravstveno-edukativnoj akciji. Obol akciji dali su i učenici Srednje škole Čakovec uz pomoć svojih profesorica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije