Vijesti / Društvo
Društvo
KLUB HRTOVA HRVATSKE Šesta međunarodna kinološka utakmica u 'Lure coursingu' 30. ožujka na terenu sportskog aerodroma u Pribislavcu
Klub Hrtova Hrvatske

NATJECANJE

KLUB HRTOVA HRVATSKE Šesta međunarodna kinološka utakmica u 'Lure coursingu' 30. ožujka na terenu sportskog aerodroma u Pribislavcu

Ovaj kinološki sport primarno je namijenjen ispitivanju prirođenih osobina hrtova, no u njemu mogu sudjelovati i druge pasmine poput basenjija, faraonskog psa ili podenka.

U subotu, 30. ožujka, će se na terenu sportskog aerodroma u Pribislavcu održati šesta međunarodna kinološka utakmica u 'Lure coursingu'.

Organizator ove manifestacije je Klub Hrtova Hrvatske, član Hrvatskog kinološkog saveza.

Ova vrsta natjecanja održava se već treći puta na prostoru aerodroma u Pribislavcu, dok se prva utakmica u Hrvatskoj održala točno prije 5 godina, tj. 30. ožujka 2014. godine u Varaždinu.

- Razlog tome je, osim prelijepog terena aerodroma u Pribislavcu i činjenica da Klub broji nekoliko članova baš iz Čakovca i Varaždina - stoji u najavi.

Program natjecanja:

- 9 sati - otvorenje natjecanja

- 15 sati - proglašenje pobjednika po bodovima za svaku pasminu

Ovaj kinološki sport primarno je namijenjen ispitivanju prirođenih osobina hrtova, no u njemu mogu sudjelovati i druge pasmine poput basenjija, faraonskog psa ili podenka. Na treninzima Kluba dobrodošle su sve pasmine pasa kao i mješanci.

Tijekom natjecanja mamac koji je sačinjen od plastičnih traka dužine oko 40 cm putuje po livadi, a psi ga prate te pritom pokazuju koji od njih najbolje radi u timu odnosno koji od njih najviše pokazuje pasminske karakteristike.

Dva međunarodna suca ocjenjuju pet kategorija bodovima od 1-20 (agilnost, praćenje, brzina - koja se ne mjeri i ne pobjeđuje uvijek najbrži pas.

Temeljem zbroja bodova dodjeljuju se međunarodne i nacionalne kandidature (CACIL i CACL) koje psima znače mogućnost osvajanja titule prvaka Hrvatske u ovom sportu. Do sada su dodijeljena samo četiri naslova prvaka hrvatske u ovom sportu.

- Napominjemo da će na ovom natjecanju sudjelovati i vrlo egzotične pasmine hrtova poput ruskog hrta, velikog engleskog hrta ili mađarskog hrta - stoji u najavi.

Očekujemo oko 30 natjecatelja kojih će najviše gostiju biti iz inozemstva. 

- Molimo sve posjetitelje da ukoliko dolaze na ovu manifestaciju sa svojim ljubimcima, da sa sobom ponesu knjižice cijepljenja te da ne posjećuju teren sa kujama u tjeranju. Molimo sve posjetitelje i da svoje pse obavezno drže na povodcu tijekom cijelog trajanja natjecanja - poručuju organizatori.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!