NATJECANJE

KLUB HRTOVA HRVATSKE Šesta međunarodna kinološka utakmica u ‘Lure coursingu’ 30. ožujka na terenu sportskog aerodroma u Pribislavcu

Ovaj kinološki sport primarno je namijenjen ispitivanju prirođenih osobina hrtova, no u njemu mogu sudjelovati i druge pasmine poput basenjija, faraonskog psa ili podenka.

U subotu, 30. ožujka, će se na terenu sportskog aerodroma u Pribislavcu održati šesta međunarodna kinološka utakmica u ‘Lure coursingu’.

Organizator ove manifestacije je Klub Hrtova Hrvatske, član Hrvatskog kinološkog saveza.

Ova vrsta natjecanja održava se već treći puta na prostoru aerodroma u Pribislavcu, dok se prva utakmica u Hrvatskoj održala točno prije 5 godina, tj. 30. ožujka 2014. godine u Varaždinu.

– Razlog tome je, osim prelijepog terena aerodroma u Pribislavcu i činjenica da Klub broji nekoliko članova baš iz Čakovca i Varaždina – stoji u najavi.

Program natjecanja:

– 9 sati – otvorenje natjecanja

– 15 sati – proglašenje pobjednika po bodovima za svaku pasminu

Ovaj kinološki sport primarno je namijenjen ispitivanju prirođenih osobina hrtova, no u njemu mogu sudjelovati i druge pasmine poput basenjija, faraonskog psa ili podenka. Na treninzima Kluba dobrodošle su sve pasmine pasa kao i mješanci.

Tijekom natjecanja mamac koji je sačinjen od plastičnih traka dužine oko 40 cm putuje po livadi, a psi ga prate te pritom pokazuju koji od njih najbolje radi u timu odnosno koji od njih najviše pokazuje pasminske karakteristike.

Dva međunarodna suca ocjenjuju pet kategorija bodovima od 1-20 (agilnost, praćenje, brzina – koja se ne mjeri i ne pobjeđuje uvijek najbrži pas.

Temeljem zbroja bodova dodjeljuju se međunarodne i nacionalne kandidature (CACIL i CACL) koje psima znače mogućnost osvajanja titule prvaka Hrvatske u ovom sportu. Do sada su dodijeljena samo četiri naslova prvaka hrvatske u ovom sportu.

– Napominjemo da će na ovom natjecanju sudjelovati i vrlo egzotične pasmine hrtova poput ruskog hrta, velikog engleskog hrta ili mađarskog hrta – stoji u najavi.

Očekujemo oko 30 natjecatelja kojih će najviše gostiju biti iz inozemstva. 

– Molimo sve posjetitelje da ukoliko dolaze na ovu manifestaciju sa svojim ljubimcima, da sa sobom ponesu knjižice cijepljenja te da ne posjećuju teren sa kujama u tjeranju. Molimo sve posjetitelje i da svoje pse obavezno drže na povodcu tijekom cijelog trajanja natjecanja – poručuju organizatori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije