MEĐIMURSKA PRIRODA

FOTO U Križovcu obilježen Međunarodni dan zaštite šuma, župan Posavec posadio lipu

Središnji događaj bila je sadnja triju sadnica drveća koja imaju poseban status u šumama naše domovine i Međimurja

Prvog dana proljeća, 21. ožujka i Međunarodnog dana zaštite šuma u Križovcu na prostorima Javne ustanove za zaštitu prirode – Međimurska priroda, priređena je lijepa svečanost u čast prirode, šuma i zdravog okoliša.

Program su osmislili i priredili Javna ustanova za zaštitu prirode – Međimurska priroda i Jegnjed – Udruga privatnih šumoposjednika Međimurja. Središnji događaj bila je sadnja triju sadnica drveća koja imaju poseban status u šumama naše domovine i Međimurja.

Čast da danas prvog proljetnog dana, posadi prvu sadnicu u budućoj aleji ili drvoredu pripala je Matiji Posavcu, međimurskom županu, koji je posadio sadnicu – stabljiku lipe malolisne. Radi se o lipi malih listova i velikih cvijetova te bajkovitog mirisa. Zatim su još zasađene sadnice hrasta i crnog jasena, a županu su društvo činili i pomogli, Tomislav Nikolić, predsjednik Jegnjeda, zaposlenici Javne ustanove te gosti i prijatelji prirode.

Kada su sadnice posađene, zaposlenica ustanove, Mihaela Mesarić je županu Posavcu na rever sakoa stavila znak lastavice kao zahvalu i priznanje za današnje sudjelovanje u svečanostima i pozdravu proljeću. Potom su sudionici preselili u prostorije Javne ustanove gdje je Vedran Lucić iz Udruge BIOM predstavio knjigu Ptice Hrvatske i Europe, dok je Mario Vlašić iz Ministarstva poljoprivrede govorio o problematici pošumljavanja neobraslih površina.

Cijelim događanjem je upravljao, sudionike pozdravio i zahvalio im na dolasku i sudjelovanju Siniša Golub, prvi čovjek Javne ustanove za zaštitu prirode – Međimurska priroda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije