Vijesti / Društvo
Društvo
TZ OPĆINE ŠTRIGOVA Urbanovo, Štrigovske noći i solisticij na obzoru
S. Mesarić

NAKON VINCEKOVOG I FAŠNIKA

TZ OPĆINE ŠTRIGOVA Urbanovo, Štrigovske noći i solisticij na obzoru

Iako je do Urbanovog, Štrigovskih noći i prvog dana ljeta na Mađerkinom bregu preostalo dosta vremena, u Turističkoj zajednici Općine Štrigova pripreme su već počele

Nakon što je vrlo kvalitetno i uspješno odradila Vincekovo po štrigovskim bregima i Štrigovski fašnik, Turistička zajednica Općine Štrigova krenula je u ostvarivanje daljnjih akcija predviđenih kalendarom zbivanja i programom rada.

Ovog trenutka aktivnosti su usmjerene prema Urbanovom 2019. koje započinje 17. svibnja i pripremama za Štrigovske noći koje su ove godine od 16. lipnja do 21. srpnja i bit će bogate raznovrsnim programom. Premda je do tih događanja preostalo relativno dosta vremena ona su na obzoru i dobro si ih je upisati u hodogram po lijepom kraju štrigovskom.

Josip Mikec, stručni suradnik i voditelj TIC-a u Štrigovi poziva sve koji imaju želju i potrebe pohoditi obnovljenu i lijepo uređenu crkvu Svetog Jeronima da se oglase u uredu Turističke zajednice u Štrigovi gdje će biti usluženi i dobiti sve potrebne informacije. I to svakog radnog dana ili u telefonskom kontaktu te putem web adresa.

Isto tako, Mikec već sada poziva sve ljude turiste i goste u Međimurju, kao i izvan njega i u svijetu na Ljetni solsticij, na prvi dan ljeta na Mađerkin breg. Ured Turističke zajednice u Štrigovi prati i prijavljuje projekte na otvorene natječaje Hrvatske turističke zajednice, uređuje smeđu signalizaciju i sve koji dođu u Štrigovu srdačno prima i upućuje tamo gdje žele ili im predlaže destinacije koje će im ostati u lijepoj uspomeni.

Jer, zapravo cijeli štrigovski kraj i kraljica Štrigova drugačije i ne mogu, nego sve zaodjenuti u ljepotu uspomena, pohoda, bivanja i trošenja mnogih dobara.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!