IZVJEŠTAJNI SABOR

UDVDR Ogranak Mihovljan održao Sabor, zahvalnica uručena Draženu Hajdinjaku

Saboru je nazočilo 30 od 50 aktivnih članova ogranka

U Domu kulture u Mihovljanu 8. ožujka održan je Izvještajni Sabor Ogranka Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata RH Podružnice Međimurske županije Mihovljan. Saboru je nazočilo 30 od 50 aktivnih članova ogranka, te gosti zamjenik gradonačelnika Čakovca Zoran Vidović, predstavnica VMO Tihana Zak-Tompoš, predsjednik podružnice Stjepan Horvat, tajnik Dražen Tkalec, predsjednik Suda časti Vladimir Vidović, predsjednik ZU HVIDR-a Međimurske županije Mladen Tkalčec, predstavnici mihovljanskih Udruga umirovljenika, DVD, Šahovskog kluba, Nogometnog kluba, Streljačkog kluba.

Na Saboru je jednoglasno usvojeno izvješće o radu i financijskom poslovanju ogranka za 2018. godinu. Predsjednik ogranka Josip Jezernik u izvješću je napomenuo da se planirani program protekle godine u potpunosti realizirao, istaknuvši da su se obilježavale značajne obljetnice iz Domovinskog rata, organiziralo i organizirano sudjelovalo na sportskim natjecanjima od županijske do državne razine, darivalo djecu članova, da su djeca sudjelovala na županijskim i državnim susretima djece hrvatskih branitelja kao i tečaju engleskog jezika, organizirao izlet za članove i članove njihovih obitelji na Kalnik i Karlovac.

Zamjenik gradonačelnica u svom obraćanju napomenuo je da Grad financijski prati sve Udruge proizašle iz Domovinskog rata posebno naglasivši za prošlu godinu realizaciju projekta preuređenja Spomen obilježja smrtno stradalim i nestalim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata Međimurske županije u Perivoju Zrinski u Čakovcu, koji je dosta koštao ali da su si poginuli branitelji to zaslužili.

Predstavnica VMO zahvalila se Udruzi na suradnji i na uključivanje u sve aktivnostima koje provodi Mjesni odbor Mihovljan. Predsjednik podružnice pohvalio je rad i aktivnost ogranka pogotovu u provođenju aktivnosti i programa u suradnji s Podružnicom, zaželio uspješan rad i u ovoj godini kao i puno zdravlja članovima. Tajnik podružnice informirao je članove o aktualnostima vezanim za zakonska rješenja rješavanja braniteljski prava i problema.

Jednoglasno je usvojen Program rada i financijski plana za ovu godinu gdje je posebno istaknuto u domaćinstvo i organizacija 25. Sportskog natjecanja dragovoljca i veterana domovinskog rat Međimurske županije 25.6. kao i organizacija duhovne obnove članova i članova njihovih obitelji u svetište u Međugorje.

Na kraju je Predsjednik podružnice uručio zahvalnicu Udruge Draženu Hajdinjaku koja mu je dodijeljena povodom 25. obljetnice Udruge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije