Vijesti / Društvo
Društvo
DANAS JE NJIHOV DAN Josipe i Josipi 19. ožujka slave imendan
Zadovoljna.hr

POPULARNO IME

DANAS JE NJIHOV DAN Josipe i Josipi 19. ožujka slave imendan

U Hrvatskoj je ovo ime jedno od najčešćih

Na dan 19. ožujka imendan slave Josipe i Josipi. Ime Josipa izvedeno je iz muškog imena Josip, a korijen ima u hebrejskom jeziku i imenu Johosef složenom od dviju hebrejskih riječi Jo, što je skraćenica od Jahve (Bog) i glagolskog oblika jasaf (dodao je, umnožio). Iz toga je proizašlo i značenje imena: Bog neka doda (umnoži).

Osobe koje nose ime Josipa su jasne, objektivne, samostalne, pouzdane i autentične. U Hrvatskoj je ovo ime jedno od najčešćih i u zemlji živi preko deset tisuća ovakvih imenjakinja. Posebno popularno ime je bilo između 1930. i 1940. godine, piše zadovoljna.dnevnik.hr.

Slavne Josipe

Neke od poznatijih osoba koje nose ovo ime su Josipa Lisac (pjevačica), Josipa Pavičić Berardini (spisateljica), Josipa Rimac (političarka), Josipa Vancaš (bila je poznata i kao majčica Ilira, a u svojoj kući u Opatičkoj ulici okupljala je ilirske prvake) te
Josipa Čamber (kiparica).

Numerologija

Značenje imena Josipa objašnjava i numerologija prema kojoj se radi o druželjubivim, prijateljski nastrojenim i optimističnim osobama. Josipe uživaju u životu, imaju zdrav smisao za humor, a pozitivne osobine Josipa su i pozitivan stav, istraživački duh i elokventnost.

Kada je u pitanju ljubav, Josipe su zabavne, energične i sklone eksperimentiranju. Da bi bile sretne, bitno im je da imaju dovoljno slobodnog vremena za druženje s drugim ljudima, a ne samo s partnerom, piše zadovoljna.dnevnik.hr.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!