Vijesti / Društvo
Društvo
TZ SVETI MARTIN NA MURI Igor Nekić i Patrik Končić novi članovi Turističkog vijeća
S. Mesarić

ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA

TZ SVETI MARTIN NA MURI Igor Nekić i Patrik Končić novi članovi Turističkog vijeća

Želja Turističkog vijeća je svetomartinsku općinu i župu učiniti bogatom, turistički-ugostiteljsko i povijesno poželjnom destinacijom za sve naraštaje koji žele boraviti u zdravom okruženju, bogatom enogastronomijnom, kupališnim kompleksom te izazovima uz rijeku Muru

Turističko vijeće Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri, održalo je svoju 7. sjednicu na kojoj su prihvaćena sva izvješća za 2018. godinu te donijeti planovi i programi rada, kao i financijski plan za 2019. godinu. Vijeće je dobilo dva nova člana i to Igora Nekića, generalnog ditektora Terma Sveti Martin i Patrika Končića iz Restorana Potrti kotač iz Jurovčaka. Oni su zamijenili dosadašnje članove Branimira Blajića i Roka Končića koji su zbog promjene poslova zatražili odlazak, odnosno zamjene.

Od sada su članovi Turističkog vijeća Igor Nekić, Jelena Berečić, Josip Karlovčec, Ivica Kutnjak, Snježana Srša, Davor Kocen, Patrik Končić i Jurica Jakopić i oni su i članovi Skupštine Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri. Nadzorni odbor djeluje u sastavu Nikola Mikac, Branko Polanec i Sandi Koprivec. Vijeće je donijelo Odluku o raspisivanju natječaja za potpore turističkim događanjima u 2019. godini, koji je otvoren do 8. travnja.

Isto tako Vijeće raspisuje natječaj za radno mjesto stručnog suradnika u Uredu Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri, na neodređeno vrijeme. Profesor Dražen Crnčec rekao je kako se natječaj raspisuje iz razloga što je lani ugovor o zaposlenju sklopljen na godinu dana te je istekao, pa zakonski treba natječaj raspisati i vidjeti tko će se javiti te će se odabrati ona oosba koja ponudi najbolje kvalifikacije i zadovoljava tražene uvjete.

Na sjednici se razgovaralo o terminima za otvorenje i otvaranje pojedinih turističkih destinacija, ponuda i atrakcija, što će zavisiti i o procjenama samih djelatnika, jer vremenske prilike imati će značajan utjecaj u svemu tome.

Konkretno, vremenske prilike će odrediti kada je pametno otvoriti za razgledaanje Starog mlina na Muri, kupanje na otvorenim bazenima u Termama Sveti Martin i slično. Svi koji su poslom i odgovornostima navezani na Turističku zajednicu Općine Sveti Martin na Muri, ovog trenutka (ili već dulje vrijeme) Općinu jako vezanu i oslonjenu na turizam, vjeruju kako će godina koja je u trećem mjesecu biti dobra, po mogućnosti nikako slabija od minule, a prema željama najbolja do sada. 

Novi članovi Nekić i Končić, kao i dosadašnji iskusni ‘lavovi i lavice’ jamstvo su kako će svetomartinska općina i župa biti odredište mnogim turistima, posjetiteljima, učenicima, studentima i svim naraštajima kojima je boraviti, saznati i doživjeti ljepotu prirode i dobrotu te radišnost ljudi i turističkih djelatnika želja i cilj.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!