Vijesti / Društvo
Društvo
VELIKO PRIZNANJE Na izložbi 'Smijeh za deset' najbolja geg karikatura Međimurca Damira Novaka
Privatna arhiva

NAGRAĐEN U VARAŽDINU

VELIKO PRIZNANJE Na izložbi 'Smijeh za deset' najbolja geg karikatura Međimurca Damira Novaka

Izbor najboljih radova obavili su posjetitelji kazališnih predstava tijekom cijelog tjedna ubacujući listiće u glasačku kutiju. Damir Novak spada u red najboljih karikaturista Hrvatske i svijeta

U sklopu 10. jubilarnog Tjedna smijeha, održanog od 8. do 17. ožujka, koji je održan u varaždinskom kazalištu po treći puta, održana je i izložba karikatura pod nazivom 'Smijeh za deset'.

Izbor najboljih radova obavili su posjetitelji kazališnih predstava tijekom cijelog tjedna, koji su svojim glasačkim listićima odabrali najbolje radove. Najboljom geg karikaturom proglašena je ona Damira Novaka, poznatog karikaturista iz Međimurja. Priznanja za geg karaikaturu dobila su i dva rada Branka Ilića, a najboljom portretnom karikaturom proglašena je ona Tomislava Kaurina.

Priznanja za portretne karikature dobili su Davor Trgovčević i Marijan Pavečić. Nagrade i priznanja dodijeljena su po završetku posljednje predstave 'Pod hitno na hitnu' i to pred prepunim kazalištem. Podijelili su ih otac i sin, glumci Ljubomir i Jan Kerekeš.

Organizatori su se potrudili da publika, glumci i karikaturisti ne odu iz kazališta ne samo puni dojmova, već da ne odu gladni i žedni, pa je sve potrajalo skoro do ponoći.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!