Vijesti / Društvo
Društvo
TJEDAN MOZGA Vrtić 'Dječja mašta' organizirao brojne aktivnosti u kojima su sudjelovala djeca i njihovi roditelji
Vrtić 'Dječja mašta'

UČENJE I PAMĆENJE

TJEDAN MOZGA Vrtić 'Dječja mašta' organizirao brojne aktivnosti u kojima su sudjelovala djeca i njihovi roditelji

Budući da je ovogodišnja tema Tjedna mozga bila 'Učenje i pamćenje', djeca su se upoznala s funkcijama mozga.

Od 11. do 17. ožujka obilježavao se Tjedan mozga, a Dječji vrtić 'Dječja mašta' jedan je od rijetkih sudionika u Međimurskoj županiji, koji se uključio organiziravši tematske aktivnosti s djecom rane i predškolske dobi. 

U svim objektima u sklopu 'Dječje mašte' organizirane su brojne aktivnosti u kojima su sudjelovala djeca, ali i njihovi roditelji.

Budući da je ovogodišnja tema Tjedna mozga bila 'Učenje i pamćenje', djeca su se upoznala s funkcijama mozga te kako mogu olakšati učenje i pamćenje povezivanjem kognitivne i tjelesne aktivnosti.

fa20fe7ec38077b7443308a3f926b93d.jpg?v=2

Djeci je detalje o mozgu prezentirala i doktorica Belić, koja je posjetila područni objekt 'Bambi' u Čakovcu.

U svim su se skupinama provodile i različite vježbe kojima su se stimulirala određena područja mozga, kako bi bio spremniji za učenje.

U područnom objektu 'Leptirići' iz Zebanec Sela intenzivno su se provodili pametni pokreti Brain Gym, kako bi djeca pripremila mozak za savladavanje novih vještina.

Ove su se aktivnosti provodile i u unutarnjim, ali i vanjskim prostorima dječjeg vrtića.

d50b46e4fdf7c1f43ab07fc44cf411a0.jpg?v=2

- Područni objekt 'Pinokio' iz Sivice bio je jako aktivan u učenju o dijelovima mozga te ulozi pojedinih dijelova mozga u primanju podražaja i usvajanju novih znanja i vještina. Djeca su izrađivala vlastiti model mozga koji je izložen u zajedničkim prostorima dječjeg vrtića - kažu organizatori.

Za roditelje djece školskih obveznika je održana radionica 'Naučite djecu kako učiti', koju je vodila psihologinja Julija Kukec.

Roditelji su kroz vježbu i praktične primjere naučili različite strategije kojima se pamćenje i učenje može olakšati, kako bi na adekvatan način mogli pružiti podršku svojoj djeci u savladavanju školskog programa.

42b6333f30fa7862c136d1239caa05c0.jpg?v=7

 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!