UDRUGA ZEUS

NA RIJECI DRAVI Proljetni spust: ZEUS budi uzvikom ‘Za čistu i živu Dravu!’

Svi su pozvani da 23. ožujka 2019. godine veslaju starim tokom rijeke Drave i svojim sudjelovanjem podrže sva nastojanja zaštite naše predivne Drave, jedne od posljednjih prirodnih rijeka u Europi

Uz podršku WWF-a, ZEUS će ove godine organizirati Proljetni spust rijekom Dravom u Donjoj Dubravi. Svi su pozvani da 23. ožujka 2019. godine veslaju starim tokom rijeke Drave i svojim sudjelovanjem podrže sva nastojanja zaštite naše predivne Drave, jedne od posljednjih prirodnih rijeka u Europi.

Pozivaju se svi zainteresirani da nam se pridruže u Donjoj Dubravi na ovogodišnjem Proljetnom spustu kojim će se povezati nekoliko važnih događaja. Naime, za vrijeme spusta još će uvijek biti u tijeku javna rasprava o IV. Izmjenama i dopunama Prostornog plana Koprivničko-križevačke županije kojim će se omogućiti izgradnja hidroelektrana Molve I i II.

Stoga će se spustom podići vidljivost i osviještenost ljudi o ponovnom pokušaju štetnog iskorištavanja Drave. Isto tako, neposredno prije spusta obilježava se Svjetski dan zaštite šuma (21.3.) i Svjetski dan voda (22.3.), a Zaštitarsko-ekološka udruga “Senjar” (ZEUS), prepoznatljiva po zaštiti rijeka Drave i Mure i njihovih porječja, proslavit će 20 godina svoga djelovanja. Uz samo veslanje Dravom, priprema se i dodatni zanimljivi sadržaj koji će sigurno zaokupiti vašu pažnju (izložba, video-projekcije, party iznenađenja…).

Ovim Proljetnim spustom objedinit će se više događaja te će se okupiti svi kojima je stalo do našeg prirodnog bogatstva i zajedno s nama glasno poslati poruku ˝Za čistu i živu Dravu˝!

– Dođite i vi 23. ožujka 2019. godine u Donju Dubravu kako bismo zajedno poslali poruku protiv novih pokušaja narušavanja prirodne rijeke Drave! Prijave se vrše isključivo mailom na zeus.senjar@gmail.com. Više informacija o događaju možete provjeriti na Facebook grupi – Zaštitarsko-ekološka udruga Senjar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije