Vijesti / Društvo
Društvo
'SEKS I GROD' Komedija za odrasle u nedjelju u Hlapičini
B.B.

PREMIJERA KOMEDIJE

'SEKS I GROD' Komedija za odrasle u nedjelju u Hlapičini

Radnja komedije Seks i grod odvija se u kvartovskom kafiću grada u Međimurju


Dramska sekcija KUD-a Mura Mursko Središće premijeru komedije za odrasle 'Seks i grod' izvest će u nedjelju, 24. ožujka s početkom u 19 sati u Društvenom domu Hlapičina. Pozvani ste dati im podršku smijehom i aplauzom.

Radnja komedije Seks i grod odvija se u kvartovskom kafiću grada u Međimurju. Pet žena "dragih prijateljica" (Barbara, Marija, Kata, Tatjana i Nikolina) se druži uz kavu i "konkretno" piće, te zdušno i detaljno pretresaju aktualna obiteljska, susjedska, sportska, politička, gospodarska, gradska i svjetska zbivanja i događaje. Konobar Pišta, dobrodušni i prostodušni međimurski muž i radni čovjek, ne može se načuditi količini tračeva, gluposti i jala koji čuje od ekipe u kafiću.

Lokalni gradski zavodnik Kristijan pokušava zavesti bilo koju od žena i uzda se, kao svaki pravi Hrvat, u božju pomoć i moto da se novcem sve može kupiti. Komične situacije i dijaloge svojim filozofskim i "dubokoumnim" mislima i kritikama nadopunjuje lokalni pijanac Žejni Franc.

Predstava traje 40 minuta. Dijalozi su na izvornom povijesnom hrvatskom kajkavskom jeziku, točnije na serjojnskom (Mursko Središće) dijalektu kajkavskog jezika. Autor teksta i scenarija, i redatelj predstave je Bojan Bračko.

Lica predstave Seks i grod
Barbara zvana Bara - glavna tračerica, Marina Rajf
Kata - doglavna tračerica, Mirjana Šoštarić
Marija zvana Mara - povratnica iz Njemačke, Štefanija Žganec
Tatjana - snaha iz Rusije, Melita Nađ
Nikolina - gradska posvuduša iz Dalmacije, Jelena Moharić
Kristijan - gradski zavodnik, Denis Halas
Pišta - konobar, Josip Rob
Žejni Franc - lokalni pijanac, Bojan Bračko.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!