TAMBURAŠKI SASTAVI MEĐIMURJA

TAMBURAŠKI SASTAV ŽICE ‘Odabrali smo glazbu jer ona oplemenjuje i spaja ljude’

- Glazba je dio nas, ono u čemu uživamo, volimo i znamo kako prenijeti tu energiju na publiku - kažu momci iz TS Žice, koji su nastupali kao predgrupa i nekim vrlo poznatim izvođačima

Tamburaški sastav Žice svoj glazbeni put započinje u sklopu Glazbene udruge Šenkovec gdje su prve note svladavali pod palicom profesora Borisa Novaka svirajući po raznim priredbama te smotrama tamburaških sastava i slično.

Odlazeći jedni drugima na rođendane i noseći sa sobom svoje instrumente radi malo podizanja atmosfere i vlastitog gušta ljudi su ih počeli primjećivati te ih angažirati za svoje privatne fešte. Kako je to uzimalo sve više maha shvatili su da moraju proširiti repertoar.

Tako su 2012. godine odlučili  osnovati tamburaški sastav i nakon podužeg razmišljanja o imenu došli su do jednostavnog i lako prepoznatljivog naziva “Žice”.

Tamburaški sastav ‘Žice’ čine Dražen Novak (pjevač), Kristijan Kečkeš (berda), Filip Tišljar (kontra), Zrinko Tišljar (basprim 2), Dino Šela (basprim 1), Ivan Vugrinec (harmonika) te Jakov Novak (prim).

– Glazba je dio nas, ono u čemu uživamo, volimo i znamo kako prenijeti tu energiju na publiku, što je publika i prepoznala. Odabrali smo glazbu jer ona oplemenjuje i spaja ljude. Sviramo domaću, zabavnu i narodnu glazbu, uglavnom pokušavamo pratiti trendove. Naša omiljena pjesma, možemo reći i naša himna je “Ne klepeći nanulama”. Do sada najznačajniji nastupi su nam svirke na velikim pozornicama gdje smo nastupili kao predgrupa bendovima poput Vigora, Opće opasnosti, Lidiji Bačić, Luki Basiju, klapi Šufit, a uskoro smo i predgrupa Harisu Džinoviću – kažu o sebi.

– Trenutno surađujemo s profesorom Goranom Šafarićem. Naši planovi za budućnost su vezani uz glazbeno unaprjeđivanje, želimo rasti kvalitetom i želimo nastaviti i dalje sa veselim svirkama i zabavljati ljude na najbolji mogući način te im doprijeti do srca – poručuju članovi TS Žice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije