IZBORNA SKUPŠTINA

FOTO Povjerenje dosadašnjem vodstvu – Krunoslav Siladi i dalje predsjednik KUD-a Kotoriba

Predsjednik će i u naredne dvije godine biti Krunoslav Siladi, dopredsjednik Ivan Tilošanec, tajnica Sanja Radmanić, a blagajnica Irena Škoda

– Nije bilo aktivnosti na razini mjesta, od svjetovnih do vjerskih sadržaja, a većim dijelom i kulturne scene Međimurja gdje se nije osjetila naša nazočnost, odnosno naš ples, pjesma, svirka, gluma – istaknuo je dopredsjednik KUD Kotoriba Ivan Tilošanec u izvješću Upravnog odbora podnijetom na njihovoj godišnjoj izbornoj skupštini.

Lani su njihove aktivnosti, kao uostalom godinama unatrag, započele s Kotoripskim fašnikom, a završile njihovom nazočnošću kod Polnoćke u mjesnoj župnoj crkvi. Tilošanec je istaknuo kako su međimursku pjesmu i ples prenijeli u Baranju i Mađarsku i na Đakovačke vezove kamo će i ove godine. Spomenuta je uzorna i tradicionalno dobra suradnja sa srodnim društvom iz Svetog Križa Začretje s čijim su članstvom lani u Kotoribi pripremili Kulturno umjetničku večer.

U izbornom dijelu skupštine jednoglasno je razriješeno dosadašnje čelništvo, a potom dobilo novo povjerenje da mladost društva, koju smatraju najvećim bogatstvom, vode kao predsjednik Krunoslav Siladi, Ivan Tilošanec kao dopredsjednik. Tajnica će i nadalje biti Sanja Radmanić, a blagajnica Irena Škoda. U Upravni odbor su izabrani Vinko Horvat, Ivana Horvat, Anica Jauk, Zvonimir Habuš, Renato Mikulan, Ana Radmanić i Aleksandra Marđetko. Nadzorni odbor čine: Gabrijela Siladi, Lorena Habjan i Ines Maltar.

Kako u ovoj godini?  Iz programa rada kojeg je skupštini prezentirao Krunoslav Siladi najvažnijim je istaknut kontinuitet aktivnosti koji će biti obogaćen kompletiranjem narodnih nošnji, prikupljanjem notnih zapisa, kupnjom novih instrumenata uz zalaganje da Kotoripska kola dođu na listu nematerijalne kulturne baštine o čemu je prve korake u svojoj doktorskoj disertaciji pokrenula kantautorica Lidija Bajuk.

Potporu u objašnjenju realizacije programa dali su Vinko Horvat i Renato Mikulan. Potonji, kao vođa tamburaša, je govorio o suradnji s mladim tamburašima OŠ Jože Horvat Kotoriba, odnosno njihovim voditeljem Nenadom Podgorelcem. Ove će godine biti i domaćini Smotre međimurskih narodnih običaja.

Skup su pozdravili gosti iz srodnog društva Donji Vidovec, ribiči Žužičke i Soma i Limene glazbe Kotoriba. Općinski načelnik Ljubomir Grgec se zahvalio članstvu za sve što su dali i daju za prezentaciju ove sredine, no zamjerio im je što nisu istaknuta sva dodatna općinska davanja, uz godišnjih 20.000 kuna, KUD-u, a za što se u tijeku skupštine ispričao predsjednik Siladi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije