veselo prijepodne u čakovcu

VIDEO I FOTO Dan zdravog osmijeha u Čakovcu: Četrnaesti pljesak za ‘zubarku’ Tanju Rosić

Cilj akcije je ukazati javnosti na važnost čuvanja oralnog zdravlja, prevencije karijesa i parodontnih bolesti te redovitog odlaženja stomatologu

Danas (subota, 16. ožujka) u prijepodnevnim satima na lokaciji između Doma sindikata i zgrade Scheier bilo je izuzetno živo i veselo. Atmosferu su takvom napravili 14. put zaredom mr. sc. Tanja Rosić, dr. dent. med., iz Čakovca, u suradnji s međimurskim stomatolozima, Hrvatskim društvom za dječju i preventivnu stomatologiju te čakovečkim Društvom Naša djeca, čije članove vodila njihova predsjednica Gordana Šoltić Siladi uz pomoć odgajateljica gradskih dječjih vrtića. 

>> Vesela atmosfera na Danu zdravog osmijeha u centru Čakovca uz pjesmu i ples

Oni su organizirali manifestaciju Dan zdravog osmijeha, edukativno-zdravstvenu akciju s ciljem podizanja svijesti o čuvanju oralnog zdravlja od najmlađe dobi. Sve to održavalo se povodom 20. ožujaka i Svjetskog dan oralnog zdravlja. Cilj akcije je ukazati javnosti na važnost čuvanja oralnog zdravlja, prevencije karijesa i parodontnih bolesti te redovitog odlaženja stomatologu. Stanje oralnog zdravlja još uvijek nije na zadovoljavajućoj razini, pa je nužno sustavno provoditi preventivne mjere među kojima iznimnu važnost ima edukacija.

– Da događaj lijepo zablista, možemo zahvaliti trudu naše Turističke zajednice grada Čakovca. U akciji uključujemo djecu svih vrtića grada Čakovca i okolice, te djecu osnovnih i srednjih škola – istaknuli su organizatori.

Stomatolozi Međimurja su na štandovima dijeliti propagandne materijale i savjete djeci i roditeljima kada i kako prati zube. Valja istaknuti da se svake godine u akciju uključuje sve veći broj djece, ljudi, udruga i raznih  ustanova naše lokalne zajednice, te nam po tome nema premca u Hrvatskoj, imamo svoj logo, himnu i predstavu.

Da odjek bude jači, obično pozovu neku poznatu osobu iz javnog života. Tako su nam do sada gosti bili Goran Navojec, Davor Gobac, Mila Elegović, Filip Šovagović, a ove godine im je podrška bio glumac Vedran Mlikota.

Nastupilo je oko 250 djece iz čakovečkih vrtića Cipelica – područni odjel Vjeverica, Bambi, Žibeki i Cvrčak, dječji zbor Čakovečki mališani i Čakovečke mažoretkinje.

Za odličnu atmosferu i ovoga puta su se pobrinuli super dečki iz Scifidelity Orchestra  te neizostvana Marija Kupper Jambrošić. Na veselje djeci, ove godine u posjetu djeci je došao i Spiderman te im je i on uputio važnu poruku. Program je vodio Ivan Munđar polaznik Dramske studija Dada, a ‘mama’ manifestacije s radošću je najavila posebnost 15. manifestacije dogodine u isto vrijeme.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije