MEĐIMURSKA VINA

IZVRSNA KVALITETA Sjajan nastup međimurskih vina i vinara u Splitu: Cmrečnajkovo ledeno vino šampion sajma

Sjajna uvertira za Urbanovo 2019. u Štrigovi.

Ledeno vino graševina berbe 2012. dobilo je 91,67 bodova i osvojilo veliku zlatnu medalju i naslov ‘Šampion’ u kategoriji Predikatna i desertna vina. Pojedini vinari medalje su osvojili za dva i tri vina, što je dokaz izvrsne kvalitete raznih vrsti međimurskih vina.

Nedavno je u Splitu održan i završen Međunarodni sajam GAST, a u njegovom sklopu ili programu i Dionizijana 2019. međunarodno ocjenjivanje vina, jakih alkoholnih pića i likera te napitaka.

Na ovom prestižnom sajmu i natjecanju sudjelovali su međimurski vinogradari i vinari, koji su sa svojim vinima ostvarili zapažene rezultate.

Tako je Šampion sajma i dobitnik Velike zlatne medalje u kategoriji Predikatnih vina s dobivenih 91,67 bodova postalo ledeno vino graševina berbe 2012. Vinogradarstva i vinarstva Cmrečnjak iz Svetog Urbana.

Cmrečnjakovi su zlatnu medalju dobili i za sauvignon berbe 2017. Zlatne medalje dobili su i Vinarija Borisa Novaka za pušipel izborne berbe 2015. i Vinogradarstvo i podrumarstvo Tomšić za graševinu 2011. godine.

Međimurska vina osvojila su i više srebrnih te brončanih medalja i tako potvrdila kako su među najboljima, ali u nekim sortma ili kategorijama i najbolja u Hrvatskoj.

Srebrne medalje osvojili su: OPG Rajka Dvanajščak, Petar Kocijan, Vinarstvo i podrumarstvo Štampar, OPG Preiner, Dragutin Kunčić, Vinarija Boris Novak i Vinogradarstvo i Podrumarstvo Cmrečnjak.

Brončanim medaljama ukrašena su vinari: OPG Preiner, Vinogradarstvo i podrumarstvo Štampar, Dragutin Kunčić, OPG Rajka Dvanajščak, Vinogradarstvo i podrumarstvo Tomšić, Vinarija Boris Novak, Vinogradarstvo i vinarstvo Cmrečnjak.U kategoriji pjenušava vina nije dodijeljena niti jedna zlatna medalja, a najbolje, dakle srebrnu medalju dobio je OK Pozoj, OPG Rajka Dvanajščak iz Dragoslavca.

Dobra je ovo najava za nadolazeće ocjenjivanje za potrebe Urbanova 2019. koje će biti u svibnju, a sam Festival pušipela te proglašenje rezultata i kušanje vina 17. svibnja u štrigovskoj športskoj dvorani.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije