projekt Erasmus+

FOTO OŠ Strahoninec ugostila 13 učitelja i 12 učenika iz Portugala, Italije, Španjolske, Grčke i Cipra

Osnovna škola Strahoninec ugostila je 13 učitelja i 12 učenika iz 5 zemalja partnera - Portugala, Italije, Španjolske, Grčke i Cipra koji su posjetili i Međimursku županiju

Osnovna škola Strahoninec s početkom školske godine krenula je u novi međunarodni projekt Erasmus+ pod nazivom “Our heritage is our treasure” u kojemu, uz hrvatsku, sudjeluje još pet škola zemalja Europske unije. Susret projektnih partnera realiziran je upravo u Međimurju. Osnovna škola Strahoninec ugostila je 13 učitelja i 12 učenika iz 5 zemalja partnera – Portugala, Italije, Španjolske, Grčke i Cipra koji su posjetili i Međimursku županiju gdje im je domaćin bio župan Matija Posavec.

– Uvijek nam je drago kad nam u posjet dođu učenice i učenici iz različitih krajeva Europe. Ovo je još jedna potvrda koliko naše škole potiču projekte razmjene što je izvrsna prilika da učenici upoznaju različite kulture, a s druge strane, Međimurje pokaže sva svoja prirodna, povijesna i kulturna bogatstva – poručio je župan Posavec.

Učenici i učitelji iz Portugala, Italije, Španjolske, Grčke i Cipra župana su obradovali suvenirima koji predstavljaju posebnosti njihove zemlje i mjesta iz kojeg dolaze. Pohvale Hrvatskoj i Međimurju iskazali su svi sudionici naglasivši kako su u tri dana boravka oduševljeni viđenim te da su i puno naučili poglavito kada je riječ o očuvanju kulturne i tradicijske baštine.

Edukacije učitelja i mobilnost učenika

– Tijekom dvije godine trajanja projekta predviđeno je šest susreta partnera kroz aktivnosti osposobljavanja, podučavanja i učenja, koje su vezane uz europsko kulturno naslijeđe, razvijanje vještina i kompetencija na području informacijsko komunikacijske tehnologije te učenje stranih jezika – kazala je Tamara Vidović, učiteljica engleskog jezika OŠ Strahoninec, ujedno koordinatorica projekta koja je dodala kako su njeni učenici posjetili Cipar, no većina putovanja tek predstoji.

Zadovoljstvo je izrazila i ravnateljica Osnovne škole Strahoninec Jelena Okun kazavši kako se unutar projekta bave i tradicionalnom međimurskom pjesmom “Protuletje se otpira” koju će prevesti na sve partnerske i engleski jezik. Gosti su posjetili Centar za posjetitelje Međimurska priroda, Regionalni park Mura-Drava i Ergelu međimurskog konja, mlin na Muri te Mlinarsku kuću. Svi su se složili kako se u Međimurskoj županiji ima što vidjeti i zaključili kako će puni dojmova otići svojim domovima.

Uz župana Posavca, sudionike projekta su u Velikoj vijećnici dočekale v.d. pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Blaženka Novak te pročelnica Upravnog odjela za poslove župana Vesna Haluga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije