POMOĆ RODITELJIMA I DJECI

CENTAR ZAJEDNICI Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec osmislio novi program namijenjen roditeljima djece s teškoćama

Centar već deset godina aktivno surađuje s lokalnom zajednicom i na ovaj način želi vratiti doprinos koji zajednica pruža Centru.


Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec pokreće program ‘Centar zajednici’ namijenjen roditeljima djece s teškoćama, učiteljima i stručnim suradnicima u redovnim školama, odgojiteljima i svima zainteresiranima.

Predavanja će biti u multimedijalnoj dvorani Knjižnice ‘Nikola Zrinski’ Čakovec.

Centar već deset godina aktivno surađuje s lokalnom zajednicom i na ovaj način želi vratiti doprinos koji zajednica pruža Centru.

– Hvala svim donatorima, volonterima, partnerima i suradnicima, koji su zajedno s nama proteklih deset godina radili na organizaciji, promociji I provedbi različitih aktivnosti za osobe s intelektualnim teškoćama. Aktivnosti koje provodimo u suradnji s različitim dionicima iz lokalne zajednice – privatni poduzetnici, pojedinci, jedinice lokalne samouprave – jesu aktivnosti koje proizlaze iz autonomije škole I koje škola sama oblikuje prema vlastitim strateškim odrednicama – vrijednostima, misiji i viziji – kažu organizatori.

Predavanja će biti povodom obilježavanja vrlo značajnih dana za polaznike Centra, a sve će predavanja početi u 18 sati.

21.3.2019. 

Svjetski dan osoba s Downovim sindromom. 

(Anita Marciuš, prof. log.; Laura Barat, mag. rehab. educ.)

Multimedijalna dvorana Gradske knjižnice ‘Nikola Zrinski’ Čakovec.

18 – 19 sati – Na predavanju će biti riječi o najvažnijim dijelovima rada logopeda s osobama s Downovim sindromom: oralnoj motorici i globalnom čitanju. Bit će prikazane metode i materijali uz pomoć kojih djeca s Downovim sindromom mogu usvajati nastavne sadržaje i uvježbavati vještine važne za svakodnevno funkcioniranje.

2.4.2019. 

Svjetski dan svjesnosti o autizmu.

(Emina Braniša, mag. rehab. educ.; Damira Braniša, mag. rehab, educ.)

Multimedijalna dvorana Gradske knjižnice ‘Nikola Zrinski’ Čakovec.

18 – 19 sati –  Na predavanju će predavačica  objasniti uzroke ponašanja kao što su razdražljivost, izrazita osjetljivost na dodire, stalna potreba za kretanjem ili sjedenjem, česta spoticanja, padovi, vrištanje u gužvama, preferiranje određene vrste hrane. Saznajte također odgovore kako djetetu s navedenim ponašanjima učiniti dan lakšim. Drugi dio predavanja bit će posvećen prilagodbi podučavanja karakteristikama djece s poremećajem iz spektra autizma. Predavačica će dati smjernice kako organizirati prostor, strukturirati vrijeme i materijale u radu s učenicima s poremećajem iz spektra autizma.

6.5.2019. 

Dan osoba s cerebralnom paralizom.

(Ana Svetec Škudar, mag. rehab. educ.)

Multimedijalna dvorana Gradske knjižnice ‘Nikola Zrinski’ Čakovec.

18 – 19 sati – Na predavanju će biti riječi o programu neuro-senzo-motorne integracije refleksa i njegovoj primjeni u radu s djecom s cerebralnom paralizom. MNRI program koristi se u svrhu unapređenja motoričkog, kognitivnog, govorno-jezičnog i emocionalnog razvoja djece s cerebralnom paralizom. MNRI program teorija je koju stručnjaci često nazivaju poveznicom koja nedostaje, a koja podrazumijeva prirodne neinvazivne pokrete koje mogu naučiti roditelji i stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije