CRTANJE I SLIKANJE

NOVA LIKOVNA RADIONICA U DIDASKU Započeo drugi stupanj slikanja i crtanja pod nazivom ‘Pišem akvarelom’

Glavni cilj radionice je naučiti crtati i naučiti slikati akvarelom u različitim tehnikama.

Želite li otkriti koliko likovnog potencijala imate u sebi i koliko još možete svoje vještine crtanja i slikanja razviti do željene razine, dođite na besplatnu prezentacijsku radionicu za djecu i odrasle u Didasko u Prelogu koju vodi slikarica Larisa Golec.

Drugi stupanj počeo je 23. veljače, no upisi još uvijek traju.

Radionica je počela 23. veljače i održava se svaku subotu od 15 sati.

Trajat ce do 15. lipnja. Upisati se mogu svi tko želi naučiti slikati akvarelom i vodenim bojama. Informacija o tečaju na stranicama Didaska.

– Prvi put mogu doći i probati besplatno – poručila je Larisa.

Od 24. rujna do 19. siječnja trajao je 1. stupanj programa slikanja i crtanja pod imenom ‘Pišem akvarelom’. Drugi stupanj je počeo 11. veljače i trajat će do 1. lipnja.

Glavni cilj radionice je naučiti crtati i naučiti slikati akvarelom u različitim tehnikama. Na kraju tečaja organiziranje izložbe radova polaznika.

– Ovaj tečaj potiče estetsko razmišljanje, razvija kreativnost, izgrađuje ukus i motivira ideje likovnog izražavanja, daje zadovoljstvo stvaralaštva, podiže samopouzdanje.
Riječ, dvije o voditeljici programa – kažu organizatori.

Larisa Golec rođena Kukartseva, u gradu Krasnojarsk, u srcu ruskog Sibira godine 1973. U Krasnojarsku završila 10-godišnju osnovnu školu i pohađa 4 godine fakultet strojarstva i tehnologije. U Hrvatskoj živi od 1994. godine, gdje radi i počinje sa slikanjem, svojom prvom ljubavi još iz djetinjstva.

Slikanjem i modeliranjem u osnovnoj školi bavila se cijelo svoje školovanje. Tih godina je bila član i mnogih likovnih grupa u Krasnojarsku. Slikarstvo ju je posebno ispunjavalo nakon upoznavanja i rada sa različitim tehnikama slikarstva, te tada počinje njeno pravo stvaralaštvo u slikanju. U Hrvatskoj je završila dvije godine aktivnog tečaja slikanja u Koprivnici, pod vodstvom slikara Ivana Lovrekovića.

Uz pomoć kod učenja slikanja od strane restauratora-slikara realiste Zlatka Kapuste, iznimno brzo je napredovala. Počinje slikati u različitim tehnikama; ulje na platnu, suhi pastel te akril. 2010. godine se uključuje u rad Likovne udruge donjeg Međimurja čije je sjedište u Prelogu, a 2012. godine i u Likovnu Udrugu Varaždin (LUV) u Varaždinu.

Uz brojne prezentacije na različitim događajima i mjestima, svoju prvu samostalnu izložbu imala je 2012. godine u galeriji Kristofora Stankovića (Zagrebačka gradska skupština). 2013. godine slijedi izložba radova u informativnom centru u Donjoj Dubravi, a 2014. godine sudjeluje na skupnoj izložbi LUV-a u Varaždinu. 2014. godine izlaže svoje radove ponovo u galeriji Kristofora Stankovića.

Od 2014. godine član je međunarodnog art projekta ‘Anđeli mira’. Većina njenih slikarskih radova nalaze se u privatnim kolekcijama u Hrvatskoj, inozemstvu i u njezinoj privatnoj zbirci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije