Vijesti / Društvo
Društvo
ŽENE ŽENAMA Prvo izdanje konferencije 'Novo lice (ženskog) poduzetništva' 11. travnja u zgradi Scheier u Čakovcu
Konekta, obrt za edukaciju i savjetovanje

INSPIRATIVNE PRIČE

ŽENE ŽENAMA Prvo izdanje konferencije 'Novo lice (ženskog) poduzetništva' 11. travnja u zgradi Scheier u Čakovcu

Događaj je prvenstveno namijenjen poduzetnicama te ženama koje bi željele napraviti zaokret i zakoračiti u svijet poduzetništva, kao i muškarcima koji su poduzetnici ili bi to željeli postati.

Marina Kolar & obrt za edukaciju i savjetovanje Konekta s ponosom vam predstavlja prvo izdanje konferencije 'Novo lice (ženskog) poduzetništva' koja će se održati u četvrtak, 11. travnja, u zgradi Scheier u Čakovcu s početkom u 9 sati.

Razmišljate o promjeni? Želite pokrenuti nešto svoje? Trebate još malo motivacije i samopouzdanja da krenete u ispunjenje svojih snova? Želite naučiti kako uspješnije poslovati? Organizatori su za vas pripremili inspirativan, zanimljiv i edukativan sadržaj konferencije koji će vam dati vjetar u leđa na privatnom ili poslovnom planu. 

Za vas su pripremljene inspirativne priče o uspjehu, panel diskusija 'Vrijeme je za promjene', naučene lekcije poduzetničkog puta, sve o mjerama za samozapošljavanje i proširenje poslovanja, a tu je i edukacija o content marketingu i povećanju prodaje uz bogati popratni sadržaj kao što je poslovno fotografiranje za poduzetnice, networking i još mnogo toga.

Događaj je prvenstveno namijenjen poduzetnicama te ženama koje bi željele napraviti zaokret i zakoračiti u svijet poduzetništva, kao i muškarcima koji su poduzetnici ili bi to željeli postati, kao i podupirateljima poduzetništva na bilo koji način.

Zbog čega ova konferencija?

Teže usklađivanje privatnog i poslovnog života, nedovoljna poduzetnička znanja i vještine, nedostatak samopouzdanja u ostvarivanju poduzetničkih inicijativa i neadekvatno umrežavanje s drugim poduzetnicama glavne su prepreke ženskom poduzetništvu (Zirdum G.,2017).

Otklanjanjem prepreka stvaraju se mogućnosti povećanja kreativnosti i poslovnog potencijala žena kao izvora gospodarskog rasta, razvoja i povećanja radnih mjesta. Ulaganjem u žene i u žensko poduzetništvo ulažemo u društvo u cijelosti. 

- Ne može nas se kriviti, posebice žene, jer nas većinom odgajaju da budemo skromne, nenametljive i nikako glasne. 25 godina kasnije od nas se očekuje posve suprotno - da briljiramo kao poduzetnice, kao vođe ili kao političarke i to se ne može desiti preko noći. Iz vlastitog iskustva, kao i iskustva rada s drugima, znam da je to proces, a upravo je ova konferencija još jedan od načina na koji sam željela pružiti podršku ženama (i muškarcima) da se ohrabre i usude stvoriti svoje mjesto pod suncem - kaže Marina Kolar. 

Ulaznice

Upravo su organizatorica događaja Marina Kolar & Konekta i svi podržavatelji konferencije svojim radom, uslugama i potporom osigurali besplatne kotizacije za sve sudionike/ce. 

Međutim, vaša motivacija vaša je ulaznica.

Da biste dobili besplatnu ulaznicu, 'platiti' ćete je kreativno ispunjenom prijavnicom.

Broj mjesta u dvorani je ograničen, a prijave su obavezne.

Događaj je baby friendly

Majke trebaju našu podršku u svojim planovima da iskorače u svijet poduzetništva. Savjete o tome kako vi i vaša beba (a i ostali sudionici) možete bezbolno 'preživjeti' sudjelovanje na konferenciji objaviti ćemo uskoro, jer smo vam u suradnji s doulom Majom Sabolić pripremili kratki savjetnik.

Na web stranici novolice.konekta.hr pročitajte raspored konferencije, informirajte se o govornicama i predavanjima, pogledajte reklamu te skinite press materijale.

Raspored konferencije

8.30 - 9 sati - registracija sudionika/ca

9 - 9.20 sati - pozdravni govor i otvaranje konferencije

9.20 - 9.50 sati Inspirativna priča o uspjehu: Zašto je važno slijediti svoje snove, Ivana Špicer, menadžerica frizerskog salona ZGAT i ZGAT akademije u Zagrebu. 
Ivana je na svoj put uspjeha krenula sa 18 godina kada je otišla iz Čakovca i maminog malog frizerskog salona samo sa škarama i odlukom. Danas, osim što je vrhunska frizerka, kao edukatorica u brojnim svjetskim prijestolnicama educira stručnjake frizere i usmjerava ih u razvoju njihovog individualiziranog frizerskog izričaja. 

9.50 - 10.30 sati panel diskusija 'Vrijeme je za promjene'

Gošće panela:

Lana Velimirović Vukalović, prof., ravnateljica POU Varaždin koja je u posljednjih godinu dana napravila potpuni zaokret u radu ove institucije s dugogodišnjom tradicijom

Maja Sabolić, fizioterapeutkinja i postpartum doula, obrt Sana, pričati će o važnosti potpore majkama /ženama poduzetnicama.

Petra Novosel Balaško, višestruka poduzetnica, pokretačica prvog i jednog od najuspješnijih i najposjećenijih hrvatskih lifestyle portala za žene u Hrvatskoj i regiji Zena.hr

10.30 - 10.50 sati - pauza by Restoran Fortuna & networking 

Selfie time powered by Selfie box by Dragan&Stanka - prilika da ovjekovječite svoje sudjelovanje na konferenciji pred Selfie boxom. 

10.50 - 11.20 sati - Što poduzetnice žele?

11.20 - 12.00 sati - Kako postati i ostati poduzetnik - najvažnije lekcije mog poduzetničkog puta, Marina Kolar, certificirana trenerica Švicarskog CH-Q programa upravljanja karijerom i kompetencijama, vlasnica obrta za edukaciju i savjetovanje Konekta

12 - 12.25 sati - pauza by Restoran Fortuna & networking , Selfie time powered by Selfie box by Dragan&Stanka

12.25 - 12.45 sati - Mjere Aktivne politike zapošljavanja – Potpora za samozapošljavanje, Nevenka Belak, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Čakovec 

12.45 - 13.25 sati - Content marketing - 5 vrsta sadržaja za web kojim ćete dovesti nove klijente Andreja Rambrot, poduzetnica, copywriter & brand manager, Pisalica.com

13.25 -14 sati - Tombola (podrška promociji ženskih poduzetnica) i zatvaranje konferencije

14 - 15 sati - Poslovno fotografiranje za poduzetnice by Lucija Trupković 
Podrška brandiranju malih poduzetnica: Organizatori daruju 30 poslovnih fotografiranja malim poduzetnicama koje će sudjelovati na cijeloj konferenciji. Uvjete prijave i prijavnicu potražite ovdje.

Kutak za fotografiranje, kao i dvoranu, opremila je Ria HOME iz Varaždina.

- Selfie time powered by Selfie box by Dragan&Stanka

- Networking - vrijeme za upoznavanje, povezivanje i započinjanje novih suradnji

Uživajte na ovom posebnom događaju, inspirirajte se, educirajte i hrabro krenite prema svom cilju.

Konferenciju organizira Marina Kolar & obrt za edukaciju i savjetovanje Konekta.

Partneri projekta: Lucija Trupković photography, Međimurska županija, Restoran Fortuna, Ria Home, Selfie Box by Dragan&Stanka, Obrt za aromaterapiju Amigdala

Medijski pokrovitelji konferencije su: Žena.hr, eMedjimurje, Varazdinski.hr, 7Plus Regionalni tjednik i Poduzetna.com. 

Kontakt organizatorice za medije: Marina Kolar, marina@konekta.hr, 098/1603725
Konekta, obrt za edukaciju i savjetovanje, www.konekta.hr

96f54339208a1464586d05d5e3cd6160.jpg?v=2

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!