Vijesti / Društvo
Društvo
PU MEĐIMURSKA 'Ovom reformom povećat će se broj policijskih službenika na terenu'
Ilustracija/Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

UKIDA SE POLICIJSKA POSTAJA ŠTRIGOVA

PU MEĐIMURSKA 'Ovom reformom povećat će se broj policijskih službenika na terenu'

Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku o ukidanju Policijske postaje Štrigova

Što to konkretno znači za PU međimursku i stanje sigurnosti u tom kraju, kakva će biti reorganizacija rada, što će biti sa zaposlenicima i kada ova odluka stupa na snagu? - pitanja su koja smo postavili PU međimurskoj.

- Novom Uredbom Vlade Republike Hrvatske u Policijskoj upravi međimurskoj umjesto dosadašnje četiri teritorijalne policijske postaje formirat će se tri policijske postaje sa sjedištima u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću. Područje nadležnosti dosadašnje Policijske postaje Štrigova će pripasti Policijskoj postaji Mursko Središće - kaže Nenad Risek, glasnogovornik PU međimurske.Napominje kako će većina zaposlenika dosadašnje Policijske postaje Štrigova biti raspoređena na rad u Policijsku postaju Mursko Središće, dok će manji dio biti raspoređen u ostale ustrojstvene jedinice Policijske uprave međimurske u skladu sa svojom stručnom spremom i dosadašnjim radnim iskustvom.

- Konkretno će se na području općine Štrigova formirati teritorijalni sektor sa vođom sektora i kontakt policijom koji će trajno obnašati dužnosti u dosadašnjem objektu Policijske postaje Štrigova. Ovom reformom povećat će se broj policijskih službenika na terenu, a smanjiti upravljačka struktura (načelnik, pomoćnici načelnika i šefovi smjena) - kaže Risek.

Uredba stupa na snagu prvog dana od dana objave u Narodnim novinama a to je bilo u utorak, 12. ožujka, dok će se proces preustroja provoditi postupno u idućih nekoliko mjeseci.  

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!