ULAZ JE BESPLATAN

DONJA DUBRAVA Predavanje na temu ‘Između mita i stvarnosti: Homer i Trojanski rat’

U Donjoj Dubravi pokreću mjesečni ciklus popularno-znanstvenih predavanja i započinju ove subote s predavanjem o Troji

U subotu, 16. ožujka, u 18 sati u prostorima KUD-a Seljačka Sloga održat će se popularno-znanstveno predavanje “Između mita i stvarnosti: Homer i Trojanski rat”. Predavanje će održati dr. sc. Feđa Milivojević, a ulaz je besplatan.

Na ovom predavanju prezentirat će se priča o Trojanskom ratu, jednom od najvećih ratova u povijesti, koji nam je danas najpoznatiji iz Homerovih epova Ilijade i Odiseje. U popularnom predavanju saznat ćete postoji li zaista Troja, tko je i kada otkrio ostatke ovog grada, kako je on izgleda ote što znamo o mikenskoj civilizaciji i mitskim junacima Trojanskog rata. 

Ovo predavanje je prvo u nizu predavanja koja će se odvijati jednom mjesečno u zajedničkoj organizaciji KUD-a Seljačka Sloga i Centra za istraživanje Međimurja u nastanku. Cilj ovog ciklusa predavanja je popularno predstavljanje različitih tema, vezanih ili ne uz Donju Dubravu.

Feđa Milivojević (1987., Zagreb)završio je jednopredmetni studij povijesti na Hrvatskim studijima 2011. godine obranom diplomskog rada Rimski i italski poduzetnici, doseljenici i službenici na području Ilirika od ilirskih ratova do Cezara te stječe akademski naziv magistar povijesti. Iste godine upisuje poslijediplomski doktorski studij Humanističke znanosti na Sveučilištu u Zadru, s prihvaćenom temom doktorskog rada Cezarov Ilirik, (mentor doc. dr. sc. Siniša Bilić Dujmušić). Doktorski rad uspješno brani na javnoj obrani 2017. godine. 

Tijekom studija bio je dobitnik dviju inozemnih stipendija namijenjenih studentima poslijediplomskih studija, a do danas je sudjelovao na pet međunarodnih kongresa (tri izvan RH). Predavao na nekoliko sveučilišta u Hrvatskoj, a danas aktivno sudjeluje u projektima Republike Hrvatske i Europske Unije u očuvanju kulturne baštine. Sudjelovao je u programima popularizacije znanosti, održavši znanstveno-popularna predavanja. Aktivno se služi engleskim jezikom, a na pasivnoj razini talijanskim, francuskim, njemačkim i španjolskim jezikom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije