GODIŠNJA SKUPŠTINA

DVD VRATIŠINEC U svojim redovima okupljaju 94 članova, lani su odradili 18 intervencija

Skupština je iskorištena za podjelu priznanja i odlikovanja

U subotu, 2. ožujka 2019. godine Dobrovoljno vatrogasno društvo Vratišinec održalo je 93. godišnju skupštinu. U prepunoj dvorani Doma kulture “Dr. Vinko Žganec” uz domaće članove i uvažene goste vatrogasnog i političkog kruga okupili su se i prijatelji vatrogasci iz okolnih društava te predstavnici Udruga koji su svojom nazočnošću uveličali istu.

Skupštinu su zajedničkim snagama vodili Stjepan Kozar i Dejan Jezernik, dok je iscrpno izvješće o radu Društva u 2018. godini podnio je zapovjednik Mihael Grbavec. Društvo je u 2018. godini imalo 18 intervencija, ponajviše onih tehničkog karaktera kao što su ispumpavanja vode, uklanjanje stabla i slično.

Društvo broji ukupno 46 članova starijih od 18 godina, te 48 članova vatrogasne mladeži čijem je radu posvećena osobita pažnja. Ukupno je osvojeno 14 pehara u različitim kategorijama. Društvo je tradicionalno organiziralo V. kup Vratišinca za pomladak i mladež uz pokroviteljstvo Općine Vratišinec. Društvo je u 2018. godini nabavilo niz nove opreme, kao što su zaštitna odjela, baterijski reflektor, 10 kompleta stolova i stolica, tunel za vježbanje mladeži, dvije ručne radio stanice, a samostalno su izradili dio opreme za pomladak i mladež. 

Pozivu na skupštinu odazvao se i načelnik Općine Vratišinec Zdravko Mlinarić, ispred Vatrogasne zajednice Međimurske županije skupštini je prisustvovao tajnik Nikola Besedić, ispred VZP grada Mursko Središće i Općina Selnica, Sveti Martin na Muri i Vratišinec predsjednik Marko Strojko, u ime vatrogasnih veterana Međimurske županije Valent Srpak, počasni zapovjednik VZP-a Ivan Srpak, Goran Radojčić ispred poduzeća Vatropromet te Branko Radiković ispred poduzeća Štikma Slemenice te mnogi drugi uvaženi gosti. 

Skupština je iskorištena za podjelu priznanja i odlikovanja. Spomenicu za 10 godina rada primio je David Branilović. Zvanje vatrogasac stekli su: Vanesa Obadić, Magdalena Glavina, Mario Goričanec i Josip Mezga. Zvanje vatrogasnog dočasnika I. klase stekli su Magdalena Šoltić, Bernard Podgorelec i Darija Lukačić, dok je zvanje vatrogasnog časnika stekao Petar Perčić. Nadalje voditeljem vatrogasne mladeži imenovana je Darija Lukačić, a Magdalena Šoltić i Mihael Grbavec primili su uvjerenje HVZ-a za Vatronet, odnosno za upravljanje vatrogasnim intervencijama. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije