PRAUNUCI LENA I ROKO POMAGAČI

FAŠNIČKA DELICIJA Baka Mica iz Šandorovca i u 84. godini radi najbolje domaće krafne

Svaka čast što Marija Tomašić unatoč svojim godinama ne odustaje od tradicije. Na pitanje koja je tajna za dobre krafne, baka Mica kaže da je to recept kojeg zna napamet i ono najvažnije puno dobre volje

Krafne su fašničke delicije koje svi vole – od najmlađih do najstarijih. To je tradicija koja se njeguje jer fašnik bez pravih domaćih krafni i nije fašnik. To dobro zna i 84-godišnja Marija Tomašić iz Šandorovca.

Baka Mica, kako je od milja zovu, ni ove godine nije odustala da svojoj obitelji pripremi krafne prema svojoj dobro poznatoj recepturi. Najveća pomoć su joj bili praunici Lena i Roko Ivković koji ovih dana slave peti i sedmi rođendan. Kako se fašnik poklopio s rođendanom baka Mica odlučila napraviti puno krafni.

Od ranog jutra je krenula u pripremu da bi tek u popodnevnim satima, kada je tijesto bilo savršeno, krenula u pečenje. Na pitanje koja je tajna za dobre krafne, baka Mica kaže da je to recept kojeg zna napamet i ono najvažnije puno dobre volje.

Svaka čast baki Mici što unatoč svojim godinama ne odustaje od tradicije, a vjerujemo kako će upravo Lena i Roko istu nastaviti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije