VATROGASNI GODIŠNJI SKUP

FOTO DVD Donji Kraljevec održao godišnju skupštinu: Operativci vježbali u Austriji

Aktivnosti DVD-a Donji Kraljevec ove su se godine uglavnom odvijale oko uvježbavanja ekipa za takmičenja, edukacije mladeži te oko uvježbavanja interventne postrojbe

Društvo je lani  imalo dvije intervencije gašenja požara na gospodarskim objektima i kućama, te pet tehničkih intervencija. U svim tim intervencijama je sudjelovao velik broj vatrogasaca iz društva. Osim intervencija, članovi DVD-a Donji Kraljevec su sudjelovali i u nekoliko taktičko pokaznih vježbi jer se pokazalo da se ipak najviše iskustva stječe praktičnim radom i vježbama.

U svrhu uvježbavanja operativna postrojba DVD-a Donji Kraljevec je 2018. godine posjetila profesionalnu vatrogasnu postrojbu u tvornici Magna u Lannachu u Republici Austriji. Osim toga DVD Donji Kraljevec je bio i organizator taktičko pokazne vježbe koja se održala u industrijskoj zoni u Donjem Kraljevcu u tvrtki Novi Feromont d.o.o i Kerbek. d.o.o. Na vježbi su sudjelovala i ostala društva s područja općine Donji Kraljevec. 

– Sve u svemu jedna pozitivna iskustva za sve članove koji su prisustvovali tim vježbama, rečeno je, između ostalog, u subotu 23. ožujka na izvještajnoj godišnjoj skupštini DVD Donji Kraljevec. Tu je o minulom radu govorio društveni predsjednik Marijan Blažeka. Istaknuo je dobru preventivnu djelatnost te rad s mladima, a istaknuti su i dobri natjecateljski rezultati svih ekipa na općinskim i županijskim vatrogasnim natjecanjima, a bili su sudionici jubilarnih proslava prijateljskih DVD.

Rečeno je kako su nastavili i na daljnjem uređenju spremišta i okoliša. Tako su lani  postavili nova vrata na ulazima za vozila na spremištu, te je uz pomoć Općine Donji Kraljevec pripremljen teren gdje će se postaviti nadstrešnicu odnosno vatrogasni muzej za vatrogasne šprice i opremu.

Zapovjednik Bojan Barlović je istaknuo kako su svake godine intervencije sve teže i složenije gdje se većinom bez dišnih aparata i opreme za odimljavanje prostora ne može raditi pa se u tom segmentu i moraju bolje pripremiti kako bi bili što spremniji za takva stanja, ujedno i nabaviti nedostatnu opremu, a dotrajalu zamijeniti, te posebno nabavljati opremu prema standardima i pravilnicima.

Društvo u sastavu ima 2 interventne postrojbe koje broje 30 članova, liječnički ispitane, i većim djelom opremljene osobnom zaštitnom opremom te posjeduje vrlo dobru društvenu opremu. U svečarskom dijelu skupštine podijeljena su priznanja i spomenice. Spomenicu za 10 godina rada u društvu su primili: Nikola Lesinger i Alen Tizaj. Spomenicu za 40 godina rada u društvu dobio je Darko Kolarić, dok su društvene zahvalnice primili: FreiwiligeFeuerwehr Pistorf, FreiwiligeFeuerwehr Heimschuh, Andreas Fuchs, Karl Maier, Andrija Ribić, Michel, Oblak, Dejan Mikec, Bojan Barlović i Tehnix d.o.o.

Posebni gosti skupštine bili su Miljenko Horvat, načelnik Općine Donji Kraljevec i Mladen Kanižaj, zapovjednik VZMŽ i JVP Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije