kursilj za krizmanike

ŽUPA SVETI MARTIN NA MURI Bolje upoznali sakramenat i sakramentalni život kršćana

Mali tečaj za krizmanike je vodio prečasni Stjepan Najman

Proteklog vikenda (petak, subota i nedjelja, 22. do 24. veljače) Župa Sveti Martin na Muri bila je organizator i domaćin Kursilja odnosno malog tečaja za krizmanike koji je vodio prečasni Stjepan Najman, župnik Župe Svetog Nikole iz Varaždina, te dekan i kanonik Zbornog kaptola.

S prečasnin Najmanom s kursiljistima su radili i rektorica Ivana Krajačić, te mentori Elizabeta Haček, Hana Oblak, Jelena Kutnjak, Martina Sakač, Andrija Havajić i Tomislav Sakač. U tri dana kroz predavanja i radionice te sudjelovanjem na svetim misama krizmanici su dublje i snažnije upoznali posebnosti sakramenata i sakramentalni život  kao dio života kršćanina.

Na nedjeljnjoj Svetoj misi kursiljisti su aktivno sudjelovali, a na kraju su im voditelj prečasni Najman i domaći župnik prečasni Ivan Herceg uručili prigodne križiće kao znak potvrde da su sudjelovali na kursilju, koji u naravi svoje početke ima u svetomartinskoj župi u vrijeme negdašnjeg župnika velečasnog Blaža Tote.

Svi sudionici su u pisanom obliku iznijeli svoja viđenja i iskustva ovog trodnevnog druženja i usavršavanja u katoličkoj vjeri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije