KOTORIPSKI FAŠENK

VIDEO I FOTO Kotoripske mažoretkinje s maskom ‘Pčelice’ najbolje na fašenku u Kotoribi

Sudjelovalo je devetnaest maskiranih skupina, a najbolje među njima bila su 'Pčelice' Kotoripskih mažoretkinja

Ovogodišnji tradicionalni Kotoripski fašenk održan je tjedan dana ranije nego inače. Dok je u subotu održan dječji fašenk, ove nedjelje, 24. veljače Kotoribu su preplavile kreativne maske u velikoj fašenskoj povorci.

Povorka se formirala u 14 sati u Sajmišnoj ulici, nakon čega su se maske predstavile na pozornici u centru Kotoribe. Zamjenik načelnika Općine Kotoriba Roberto Ujlaki predao je općinske ključeve vragolastim maškarama, odnosno njihovom predstavniku Vrapcu.

>> Kotoripski fašenk – maškare zavladale Kotoribom

Sudjelovalo je čak devetnaest maskiranih skupina, a one su zatim krenule po ulicama do Stolnoteniske dvorane, uz pratnju Limene glazbe Općine Kotoriba. Tamo je upriličena velika zabava uz ples, a izabrane su i najbolje maske i to glasovima upravo maskiranih skupina.

Treće mjesto osvojio je KUD Kotoriba s maskom ‘Kišni oblaci’, DVD Kotoriba bio je drugi s maskom ‘Kotoripski safari’, dok su prvo mjesto osvojile Kotoripske mažoretkinje i to kao ‘Pčelice’. Općina Kotoriba je osigurala kuhano vino, čaj i krafne za maske, ali i mještane, kao i prigodne nagrade za najbolje maske. Najoriginalnijom maskom proglašeni su Gusari iz Svete Marije.

U videu i fotogaleriji pogledajte kako je bilo na Kotoripskom fašenku…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije