lidrano

FOTO U Centru za kulturu Čakovec održana Županijska smotra Lidrano 2019. za osnovne škole

Članovi stručnih povjerenstava iz svake su kategorije dali svoje prijedloge za državnu razinu Lidrano, a državno će povjerenstvo odlučiti koga će pozvati na Lidrano koji će od 25. do 29. ožujka 2019. biti održan u Primoštenu

Nakon održanih Međuopćinskih smotri Lidrano 2019. čiji su domaćini bili Osnovna škola Draškovec i Osnovna škola Podturen, u Centru za kulturu Čakovec upriličena je Županijska razina natjecanja za učenike osnovnih škola.

>> Županijska smotra Lidrano za učenike osnovnih škola Međimurske županije

Nema škole iz Međimurske županije koja nije sudjelovala na Lidranu, bilo u literarnom, novinarskom ili dramskom izričaju. Na županijsku razinu plasiralo se 90 učenika iz 21 škole za što ih je pripremalo 36 mentora.

– Djeca vole sudjelovati u ovakvim natjecanjima. Obožavaju nastupati i pravi su umjetnici. Prilika je to da se izraze pri čemu im mnogo znači podrška mentora, ali i pljesak publike – objasnila je predsjednica Povjerenstva za provedbu Županijske smotre LiDraNo 2019. Jasminka Poljanec.

Domaćin ovogodišnje smotre je Osnovna škola Kuršanec čija je ravnateljica Marija Tepalović na početku susreta pozdravila sve sudionike i njihove mentore. Privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Blaženka Novak dobila je čast otvoriti Lidrano, a srdačne pozdrave prisutnima uputila je u ime međimurskog župana Matije Posavca.

Sudionicima je zaželjela uspješne nastupe, a mentorima uputila zahvalnost što su odvajali svoje vrijeme kako bi nastup njihovih učenika bio što bolji i reprezentativniji.

– Ono što ste naučili pripremajući se za Lidrano pratit će vas cijeli život. To je vrijednost koja se nosi bez obzira na to kojim ćete se aktivnostima u životu baviti ili kakvu ćete karijeru imati – poručila im je.  

Na Županijskoj smotri u Centru za kulturu publika je uživala u 18 dramsko-scenskih nastupa, a prvi su nastupili učenici 4. razreda Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec sa “Zlatnom ribicom”. Od literarnih radova na županijskoj razini ocjenjivalo se njih 10, samostalnih novinarskih radova bilo je 7, a pristigla su i po 3 školska lista, radijske emisije i radioigre. 

Članovi stručnih povjerenstava iz svake su kategorije dali svoje prijedloge za državnu razinu Lidrano, a državno će povjerenstvo odlučiti koga će pozvati na Lidrano koji će od  25. do 29. ožujka 2019. biti održan u Primoštenu. U popodnevnim satima započela je Župnaijska smotra Lidrano za učenike srednjih škola iz Međimurja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije