za razvoj liderstva i poduzetništva

PROAKTIVCI Mladi i ambiciozni Međimurci utemeljili novu udrugu koja svoj rad bazira na mladima

Okupio ih je Matija Topličanec, student s FOI-ja, koji je ujedno izabran i za predsjednika Udruge

U utorak, 19. veljače održana je osnivačka skupština Udruge za razvoj liderstva i poduzetništva PROAKTIVCI koju su utemeljili ambiciozni mladi Međimurci. Osnivači Udruge su međimurski studenti, asistent predavač na MEV-u Dario Struški te Sven Kraljić, maturant Ekonomske i trgovačke škole Čakovec.

Okupio ih je Matija Topličanec, student s FOI-ja, koji je ujedno izabran i za predsjednika Udruge. Uz njega, u predsjedništvu su Aleksandar Barlović i Anja Kočiš, oboje studenti Učiteljskog fakulteta. Udruga ima i posebno tijelo Koordinacije koje služi za delegiranje ovlasti i što kvalitetniju organizaciju određenih projekata, kako kažu u Udruzi.

Unutar Udruge postoje dva tima – humanitarci i aktivci. Ukoliko pojedini članovi imaju više afiniteta za uključivanje i osmišljavanje prosocijalnih projekata, tada se prijave u Humanitarce čija je koordinatorica Ivana Topličanec, studentica diplomskog studija Učiteljskog fakulteta. Ukoliko pak se članovi žele uključiti u organizaciju predavanja, radionica, posjeta poduzećima i slično, prijavljuju se u tim Aktivci koji vodi Dean Mikac, mladi recepcionier Hotela Park Čakovec koji ujedno i radi u svojoj struci.

PROAKTIVCI su usmjereni na mlade ljude starije od 14 godina koji imaju želje i volje razvijati i stjecati praktična znanja i iskustvo, sudjelovati u organizaciji humanitarnih projekata, razvijati svoje liderske sposobnosti i poduzetnički duh. Također, Udruga će u suradnji s poduzećima poticati raznim aktivnostima završne razrede osnovne škole na daljnje obrazovanje u deficitarnim strukovnim zanimanjima.

Svrha osnivanja i djelovanja Udruge je širiti i razvijati praktično znanje i iskustvo u Međimurju, poticati prosocijalno i humanitarno ponašanje, razvijati poduzetništvo, razvijati modernu zajednicu znanja te povezati kvalitetne mlade ljude s najboljim poduzećima.

Udruga će organizirati predavanja i panel rasprave s međimurskim poduzetnicima i drugim istaknutim poslovnim ljudima, organizirati posjete mladih poduzećima, a naravno poticat će i razvoj prosocijalnog ponašanja humanitarnih projektima. Baš ono što Međimurju treba!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije