MLADI AKTIVNO TRAŽE POSAO

ZAPOŠLJAVANJE MLADIH ROMA Dogovorene radionice za poticaj na samozapošljavanje

Predstavnici romske nacionalne manjine uputili su posebne zahvale poduzetnicima iz Međimurske županije koji su u metalnoj industriji zaposlili velik broj Roma

U utorak, 19. veljače u dvorani Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda u Čakovcu, održan je sastanak na temu zapošljavanja mladih Roma koji aktivno traže posao, ali nailaze na poteškoće s poslodavcima.

Sastanak je održan na inicijativu Kristijana Baloga, a nazočili su mu zamjenica ravnatelja HZZ-a Marina Nekić, predstojnik Područnog ureda HZZ-a u Čakovcu Nikola Hren, ispred Međimurske županije prisustvovala je viša stručna suradnica za nacionalne manjine Maja Odrčić Mikulić, a nazočili su i predstavnici romske nacionalne manjine. 

Predstavnici romske nacionalne manjine uputili su posebne zahvale poduzetnicima iz Međimurske županije koji su u metalnoj industriji zaposlili velik broj Roma. 

– Tema o kojoj se raspravljalo bila je poticaj mladih Roma na samozapošljavanje te pružanje mogućnosti otvaranja obrta kako bi samostalno mogli izaći na tržište rada. Mladi Romi počeli su aktivno tražiti poslove i pohvalno je to što se zapošljavaju. Velika većina mladih nisu korisnici socijalne pomoći, već žive od vlastitih plaća i naravno plaćaju porez državi – kazao je Kristijan Balog. 

Kako bi motivirali mlade da otvaraju svoje obrte, a da im zavod sufinancira troškove oko kupnje materijala, doprinosa i knjigovodstvenih usluga, dogovorene su radionice za samozapošljavanje u trajanju od 11 mjeseci. 

– Pozivam sve mlade Rome koji su zainteresirani da se jave u Područni ured HZZ-a u Čakovcu, gdje će im biti pružena pomoć oko ostvarivanja zacrtanih ciljeva – rekao je Balog.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije